Het is herfst! En dat betekent dat we weer aan de havermoutpap kunnen. Stiekem eet ik al een aantal weken warme papjes.
In de zomer verruil ik mijn havermout altijd voor Go On yoghurt (kwark) van Alpro, maar ik begon de papjes in juli al te missen. Deze weken valt er al heel wat regen uit de lucht en het voelt al een stuk kouder aan.
Deze havermoutpap met gebakken banaan, walnoot en bosbesjes is een ware traktatie in de ochtend. Wellicht roer je altijd al banaan door je pap of je vindt stukjes banaan in je havermoutpap normaliter juist niet lekker; probeer dit recept vooral eens uit! Het smaakt heel anders dan “rauwe” banaan door de pap.
Nog een voordeel aan dit ontbijt; je zit er lang vol van. Het recept bevat 8 gram eiwit, 7 gram vezels, 6 gram vet en 59 gram koolhydraten. Een energieke start van je dag!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 50 gram havermout
- 200 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)
- 1/2 banaan
- 2 hele (of 4 halve) walnoten
- een handje bosbessen
- 1 tl kaneel
- 1 tl agavesiroop
Instructies
Maak de het ontbijtje als volgt:
- Doe de havermout bij de melk en verwarm dit een pannetje, breng al roerend aan de kook en laat circa 5 minuten op laag vuur (al roerend) pruttelen. Of maak de havermout in de magnetron; doe de melk en havermout in een kom en doe gedurende 4 minuten op 600 Watt in de magnetron. (tussendoor wel doorroeren)
- Snijd de halve banaan in repen en smeer ze in met de agevesiroop. Zet een koekenpannetje op het vuur en wacht tot de pan heet is. Bak de banaan in circa 2 minuten op beide kanten lichtbruin.
- Doe de havermoutpap in een kom en top af met banaan, gehakte walnoot, bosbessen en een theelepel kaneel.
Geniet van je ontbijtje! Ik roer altijd alles door elkaar; dan combineren alle smaken het best.