Iedere week koop ik een grote zak appels. Iedere dag eet ik dan ook wel een appeltje. Aan het eind van de week heb ik vaak geeneens appeltjes over om mee te bakken of koken.
Maar opeens had ik zo’ n zin in gekookte aardappels en bloemkool met appelmoes. Appelmoes kant-en-klaar uit een pot vind ik vaak veel te chemisch en zoet smaken. Dus ik besloot zelf appelmoes te maken!
Je maakt deze appelmoes in een handomdraai, je hebt er geen omkijken naar. De appelmoes is lekker om zo te eten, bij je avondeten of je gebruikt hem in een baksel.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 3 (middelgrote) appels
- 100 ml water
- 1 el appelazijnzuur
- 1 el suiker
- 1 tl kaneel
Instructies
Maak de appelmoes als volgt:
- Schil de appels en snijd in kleine blokjes.
- Breng de stukjes appel met overige ingrediënten in een pan aan de kook. Zet het vuur laag en laat gedurende 10 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel.
- Neem een vork en prik in de appelstukjes, kun je de appelstukjes prakken; haal dan de pan van het vuur. Kun je de appeltjes nog niet prakken met een vork, kook dan nog even door.
- Prak met een vork de appeltjes fijn en meng met het overgebleven vocht. Wil je liever een nog fijnere appelmoes, dan kun je de staafmixer gebruiken in plaats van een vork.
Enjoy! Je kunt de appelstukjes ook grover snijden en de kooktijd hetzelfde laten, dan krijg je appelcompote in plaats van moes.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik heel erg leuk vinden.