De looks heeft ie helaas niet helemaal mee. De knolselderij is niet voor niets een vergeten groente. Vroeger werd de knol veel vaker gegeten. Als puree, in de (erwten)soep of in een ovengerecht.
In dit recept maakt de marinade het verschil.
Maar niet alleen verwerkt in een gerecht smaakt de knol goed. Je kunt hem ook gewoon los eten. Online vind je veel recepten van ‘knolselderij steaks’. Nu vind ik de benaming ‘steak’ wel wat misplaatst. Ik bedoel; het blijft gewoon knolselderij, maar dan in een plak-vorm.
In dit recept maakt de marinade het verschil. De knol is een topper om uit de oven te bereiden. Dit recept lijkt misschien heel culinair, maar is eigenlijk super simpel. Ook handig: je kunt alles van te voren klaarmaken. Het enige wat je nog hoeft te doen is de plakken 20 minuutjes bakken in de oven!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 knolselderij
- 2 handjes verse koriander (of peterselie)
- 3 tenen knoflook
- 3 walnoten
- 2 el olijfolie
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl keukenzout

Instructies
Maak de knolselderij uit de oven als volgt:
- Maak de knolselderij schoon. Schil de buitenkant en verwijder de harde en donkere plekjes aan de buitenkant. Snijd de knol in 6 gelijke plakken. De buitenste plakken zullen uiteraard wat kleiner zijn, maar deze kun je evengoed bereiden.
- Maak de marinade. Hak de walnoten fijn, pers de knoflook, was en snijd de koriander fijn. Doe alles in een blender of hakmolen en mix totdat het een geheel is geworden. Er mogen nog wat stukjes in de marinade zitten.
- Besmeer beide zijden van de knolplakken en laat de marinade circa 1-2 uur intrekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rooster de knolpakken 10 minuten op iedere zijde in de oven.
Eet smakelijk! Wij aten er een groene salade en gebakken aardappeltjes bij.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik leuk vinden!