Op TikTok zag ik deze komkommerrolletjes (daar noemden ze het sushi-rolletjes) voorbij komen en toen dook ik vrijwel meteen de keuken in.
De zalm verruilde ik voor tofu en ik besloot geroosterde paprika toe te voegen. Een erg lekkere, frisse combinatie!
Goed om te weten voordat je begint: het droogdeppen van de repen komkommer is essentieel om mooi te rollen. Ik gebruik bakpapier, maar folie of aluminiumfolie werkt evengoed. Verder heb je en dunschiller (of rasp) en rolmatje nodig.
Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 komkommer (het liefst zo recht mogelijk)
- 100 gram tofu
- 3-4 grote bladen ijsbergsla
- 1/2 geroosterde paprika uit pot
- 2 el alternatief voor zuivelspread (ik gebruik de cashew jalapeno spread van AH)
- sesamzaadjes voor de garnering
- 1 tl paprikapoeder
- snuf zout en peper
Instructies
Maak de rolletjes als volgt:
- Leg het rolmatje klaar en bekleed het met een velletje bakpapier (of folie).
- Lek de tofu uit en scheur of snijd in kleine stukjes. Marineer met het paprikapoeder een een snuf peper en zout. Laat even staan.
- Rasp de komkommer in de lengte zodat je lange repen krijgt. Leg de repen verticaal op het rolmatje met bakpapier totdat het hele vierkant bedekt is. Dep goed droog met keukenpapier of een theedoek.
- Snijd de geroosterde paprika in reepjes.
- Besmeer de plakjes met de spread en leg hierop de bladen ijsbergsla en daarop de reepjes geroosterd paprika en de tofu.
- Begin met rollen aan de onderkant. Je rolt met het matje, zorg ervoor dat je met het bakpapier de rol telkens goed aandrukt voordat je doorrolt.
- Eenmaal opgerold kun je het matje en bakpapier weghalen, snijd de rol in de gelijke stukken, sprenkel de sesamzaadjes over de rolletjes.

Enjoy! Wil je het wat pittiger maken? Voeg dan wat chilivlokken toe als garnering.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.