You hate it, or you love it. Dat is met veel dingen zo, maar zeker ook met koriander. Ik maakte er zelf humus van; een must probeersel als je van koriander houdt.
Ik moet bekennen dat ik nu zowat leef op humus.
Voordat ik plantaardig ging eten at ik al regelmatig humus. Ik moet bekennen dat ik nu zowat leef op humus. Ik vind het echt ontzettend lekker. Op een boterham, bij een salade, door pasta, op een toastje of als dip met groenten.
Bij de groenteboer koop ik iedere week grote bossen verse kruiden. Het liefst basilicum en koriander. Beide heel geschikt om humus mee te maken. Dit keer koos ik voor koriander. Maza verkoopt ook een humus met koriander, dus mocht je hem niet zelf willen maken kun je die optie proberen.
Je kunt de humus in een afgesloten bakje een paar dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook, maar dan wordt de humus vaak wat wateriger.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 volle handen verse koriander
- 1 groot blik uitgelekte kikkererwten
- 3 el olijfolie
- 1 el tahin (sesampasta)
- 1 teen knoflook
- 1 tl citroensap
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl zout
Instructies
Maak de humus als volgt:
- Spoel de kikkererwten af moet water en laat goed uitlekken of droog de kikkererwten met wat keukenpapier.
- Pers de knoflook en was de koriander.
- Doe alle ingrediënten in een mixer en pulse het geheel een paar keer. Blijf pulsen (dus niet blenden), totdat de humus goed gemengd, maar wel nog dik is. Wil je een fijnere structuur, pulse dan nog een paar keer.
Enjoy! Deze humus smaakt heel lekker op een getoaste boterham met avocado en sesamzaadjes.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik leuk vinden!