Het vrolijke warme lenteweer doet zoveel goeds! Het is langer licht, de temperatuur is gestegen en we genieten van de prachtige bloesem.
Wij hebben ons terrasje al helemaal zomer-klaar gemaakt. Nieuwe plantjes, schoongespoten tegels en gezellige tierelantijntjes. Ik merk meteen dat ik minder zin heb om lang binnen in de keuken te staan, terwijl ik ook van het weertje buiten zou kunnen genieten.
Winterse kost staat ook al niet meer op het menu. Een goedgevulde salade, daar heb ik dan weer wel zin in. Wij zijn dol op pasta en dus maakten we een salade met pasta. Een gouden combinatie: pasta met pesto en ‘kip’. Je kunt de pasta van te voren maken en in een bakje bewaren. Lekker als lunch of diner.
Lees hieronder hoe je deze salade maakt.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150 gram pasta (strikjes, penne of een ander vormpje)
- 1 pakje vegetarische kipstukjes
- 1/2 courgette
- 1/2 komkommer
- handje cherrytomaten
- 2 handjes rucolamelange
- circa 6 olijven
- circa 6 augurken
- circa 6 zongedroogde tomaten
- 50 gram cashewnoten
- 20 gram edelgistvlokken
- 2 handjes verse basilicum
- 1 el pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- snuf peper en zout
Instructies
Maak de salade als volgt:
- Zet de airfryer klaar of verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af wanneer de pasta gaar is en spoel af met koud water.
- Pers de knoflook fijn en meng met de basilicum, cashewnoten, olie en edelgistvlokken (in een mixer of met een vijzel) tot pesto. Voeg naar wens zout en peper toe. Voeg water of extra olie toe wanneer het mengsel nog te vast en niet smeuïg is.
- Haal de kipstukjes uit de verpakking en marineer met 1 el pesto. Bewaar de rest van de pesto.
- Snijd de courgette in dunne plakjes en marineer met 1 tl olijfolie en de Italiaanse kruiden. Bak de courgette en kipstukjes 10 minuten in de oven of airfryer.
- Snijd alle groenten, de olijven, augurken en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Meng samen met de pesto door de koude pasta.
- Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten zonder olie in een hete koekenpan. Blijf roeren, anders branden de pitten aan.
- Haal de courgette en kipstukjes uit de oven, laat naar wens even afkoelen en roer door het pastamengsel.
- Voeg tot slot de rucolamelange toe aan het pastamengsel en serveer in een bord met de pijnboompitten en wat verse basilicum.
Eet smakelijk! Wil je een makkelijkere variant maken? Kies dan voor kant-en-klare pasta, dan staat je salade nog sneller op tafel.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel erg leuk vinden.