Je hebt ze vast wel eens ergens voorbij zien komen; de buffalo cauliflower wings. Het is een ware hype, waar ik maar al te graag aan mee doe. Die saaie bloemkool zal nooit meer hetzelfde smaken.
Het ziet er niet alleen smakelijk uit, deze krokante hapjes weet iedereen te waarderen op een feestje of borrel. Een goede vervanging voor de bitterballen, plakjes worst en kaasblokken.
Bij Tati in Nijmegen at ik ze eens in een soft taco als avondeten; ook erg lekker!
Kortom deze bloemkoolhapjes wil je maken. Ik maakte ze in de airfryer, maar uit de oven kan natuurlijk ook (zie de opties bij de instructie). Ik koos voor een pittigere variant (met chilipoeder), die kun je natuurlijk ook weglaten.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- Halve bloemkool
- 100 ml plantaardige melk (ongezoet)
- 50 gram bloem
- 30 gram cornflakes
- 15 gram edelgistvlokken
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl kurkuma
- flinke snuf peper en zout
Instructies
Maak de roosjes als volgt:
- Indien je de oven gebruikt; verwarm deze voor op 220 graden Celsius, zet anders de airfryer vast klaar.
- Verwijder de stronk van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes (ter grootte van een duim).
- Mix alle droge ingrediënten met elkaar; de bloem, cornflakes, edelgistvlokken en specerijen.
- Meng de natte ingrediënten door het droge mengsel; die dit met een lepel, niet met een garde. Meng vooral niet te lang.
- Roer de roosjes door het beslag en verdeel ze over een bakplaat of doe (een deel van) de roosjes in de aifryer.
- Bak de roosjes circa 20 minuten in de oven; draai de roosjes na 10 minuten even om. Of bak de roosjes 10 minuten in de airfryer.
- Serveer de roosjes met chilisaus, barbecuesaus of een saus van vegan mayonaise met siracha.
Enjoy!