De herfst in een koekje. Dat wilde ik bereiken met deze koeken. Warm, krokant, zacht, kruidig en zoet.
Loopt het water je al in de mond? Zo nee, dan zal de geur tijdens het bakken daar wel voor zorgen. Je hele huis gaat naar herfst ruiken. LOVE IT!
Dat maakte de koeken net iets spannender; een onverwachts cadeautje.
Onmisbaar voor deze koeken is het kruid kardemom. Je kunt dit kruid in de vorm van hele zaden kopen, maar ik kies voor het kardemompoeder. Ideaal om mee te bakken. De kardemom combineer ik met gember en kaneel. Niet alleen een goede smaakcombinatie, maar ook de kleur van de koekjes wordt daardoor mooi beige. Met daarop het witte glazuur een plaatje om te zien.
In het midden van de koeken heb ik een kleine beetje pure chocolade gedaan. Dat maakte de koeken net iets spannender; een onverwachts cadeautje.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor de koeken:
- 200 gram tarwebloem
- 110 gram plantaardige boter op kamertemperatuur (ik gebruikte Flora Plant)
- 60 gram kristalsuiker
- 4 blokjes pure chocolade
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillearoma
- 1,5 tl kardemompoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
Verzamel voor het glazuur:
- 50 gram vegan roomkaas/spread (ik gebruikte AH haverspread)
- 6 el poedersuiker
- 2 el lauwwarm water
Instructies
Maak de koeken als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet een met bakpapier bekleed rooster klaar.
- Zeef de bloem en meng met het bakpoeder, de suiker en de kruiden. Voeg nu boter en het vanillearoma toe. Kneed met je handen tot een egaal deeg. Kneed een bol van het deeg en laat het deeg een paar minuten koelen in de koelkast (minimaal 10 minuten).
- Hak de chocolade in grove stukjes. Neem het deeg uit de koelkast en rol dit gelijkmatig uit. Steek hier 12 gelijke rondjes uit (van circa 8mm). Neem voor iedere koek twee rondjes. Leg in het midden van een de rondjes een paar stukjes chocolade. Dek af met het andere rondje. Druk de randen aan met een vork. Herhaal dit voor alle rondjes.
- Bak de koeken circa 20 minuten. Wanneer je ze uit de oven haalt zullen de nog wat zacht zijn. Laat de koeken volledig afkoelen.
Maak het glazuur:
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix met de mixer op een lage stand tot een glad geheel. Proef even of je het glazuur zoet genoeg vindt, indien niet kun je nog wat extra poedersuiker toevoegen.
- Doe het glazuur in een spuitzak en spuit lijnen op de afgekoelde koeken. Wanneer je de koeken in de koelkast bewaard zal het glazuur na een paar uur hard zijn.

Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik erg leuk vinden.