Ze horen er ieder jaar weer bij: kruidnootjes! De klassieke variant.
Best een gek idee dat je ze vroeger zo uit je schoen kon eten. Tegenwoordig eet ik ze liever bij een kop thee, lekker onder een dekentje op de bank. Of met pakjesavond natuurlijk.
Ook leuk om mee te nemen naar je werk om uit te delen.
Maak je liever kruidnootjes met een ander smaakje? Vorig jaar maakte ik pindakaas kruidnoten.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150 gram tarwebloem
- 60 gram bruine bastaardsuiker
- 50 gram plantaardige bakboter (of kokosvet)
- 2 el plantaardige melk
- 3 el speculaaskruiden
- 1/2 tl kardemom poeder
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
Instructies
Maak de kruidnootjes als volgt:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Mix in een kom alle droge ingrediënten met elkaar.
- Mix in een andere kom alle natte ingrediënten met elkaar.
- Voeg nu geleidelijk de natte ingrediënten toe aan de droge mix. Kneed dit met je handen tot een vast, klontvrij beslag.
- Rol nu balletjes (ter grootte van een knikker) van het deeg.
- Plaats de balletjes (om en om) op het bakpapier en druk lichtjes aan met een vinger.
- Bak de kruidnoten 10-15 minuten in de oven (het kan opeens hard gaan, dus controleer iedere 5 minuten).
- Laat de kruidnootjes minimaal 5 minuten afkoelen.