I love makkelijke, vegan lekkere receptjes. Precies wat we hier zien dus. Ik maak wel vaker een buddha bowl, maar bedacht niet eerder dat dit ook prima met noodles kan.
De bowl heb je zo gemaakt, mij lukte het zelfs binnen 30 minuten! Heb je de tempeh al in de marinade staan? Dan lukt het zelfs binnen 10 minuten.
De bowl kun je eten als diner, maar ook gerust als (grote) lunch. Ik koos zelf voor een mix van warme en koude ingrediënten, je kunt de bowl ook geheel koud eten. Bijvoorbeeld wanneer je ‘m mealprept als lunch.
Noodles kook ik meestal, zo ook nu, in groentebouillon. Ze hebben dan gelijk een lekkere zoute smaak. Op die manier hoef je in principe niks meer toe te voegen aan de bowl. Ik vind een beetje pittig eten wel lekker en dus voeg ik sriracha toe. Je kunt ook kiezen voor chilisaus, ketjap of sojasaus.
De bowl heb je zo gemaakt, mij lukte het zelfs binnen 30 minuten! Heb je de tempeh al in de marinade staan? Dan lukt het zelfs binnen 10 minuten. Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 50 gram noodles
- 100 gram erwten
- 100 gram tempeh
- 1/2 avocado
- 50 gram gegrilde paprika (uit pot)
- 1 tomaat
- 1/4 komkommer
- klein handje pinda’s
- 1 blokje groentebouillon
- 1 el chilisaus
- 1 tl ketjap
- 1 tl sojasaus
- optioneel: sriracha en zwart sesamzaad
Instructies
Maak de bowl als volgt:
- Maak een marinade van de chilisaus, ketjap en sojasaus. Snijd de tempeh in kleine blokjes en voeg de marinade toe. Roer goed door en laat 10-20 minuten marineren. Bak de tempeh daarna 10 minuten in de airfryer of in een pannetje met olie, schep af en toe om.
- Kook de erwten 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de overige groenten in blokjes en de avocado in partjes.
- Kook de noodles in de bouillon zolang als aangegeven staat op de verpakking van de noodles.
- Giet de erwten en noodels af en haal de tempeh uit de pan/airfryer.
- Zet een kom klaar en verdeel alle ingrediënten aan de zijkant in de rondte. Doe de noodles in het midden.
- Hak de pinda’s grof en verdeel over de bowl. Voeg naar wens sriracha en/of zwart sesamzaad toe.

Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.