Hoe zeg je? Mahuriwanna, muharamma, miruhanna? Nee muhammara dip!
Ook wel; paprika dip met walnoot en granaatappel. Ik eet deze regelmatig en neem dan de variant van Maza. En dan denk ik al gauw, kan ik dat zelf niet ook maken?
Een poging wagen kan altijd! De moed zakte me een beetje in de schoenen toen ik de ingrediënten bekeek op de verpakking van het Maza bakje. Ik zit zelfs couscous in?!
Goed, ik maakte dus een eigen versie.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 paprika’s
- 50 gram walnoten
- 1 granaatappel
- 1 el neutrale olie
- 2 el tomatenpuree
- sap van een halve citroen
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprika poeder
- peper en zout
Instructies
Maak de dip als volgt:
- Snijd de paprika in repen en rooster de paprika in de oven (15 minuutjes op 200 graden) of in de airfryer (10 minuten).
- Peuter de granaatappelpitjes uit de granaatappel, pers de knoflook fijn en
- Mix in een blender of met een staafmixer de granaatappelpitjes, specerijen, knoflook, tomatenpuree, citroensap en olie.
- Voeg daarna de paprika toe (spoel deze eventueel af onder de koud water, wanneer deze nog warm is).
- Voeg tot slot de walnoten toe aan het mengsel en mix tot alle stukjes klein zijn. Voeg naar smaak zout/peper toe.
Je kunt de dip eten op brood of als spread bij de borrel! Liever geen kleine stukjes in je dip? Neem dan granaatappelsap in plaats van granaatappelpitjes.