Gaan je oren klapperen van deze titel? Dat kan ik me voorstellen. Twee jaar geleden had ik ook nog gehoord van ‘nicecream’ en een maand geleden zei de term ‘Dalgona’ me helemaal niets.
Inmiddels kan ik me al niet meer voorstellen hoe een leven zonder is. Oké, ik overdrijf een tikkie, maar beide zijn wel onwijs lekker! Een combinatie al helemaal, bedacht ik zo.
Dalgona koffie is helemaal hip at the moment.
Wat ga je precies maken? Nicecream is ijs gemaakt van bevroren fruit. In dit geval van bevroren banaan. Het is romig, zacht en lekker koud. Ik maakte al eerder een nicecream bowl, hier vind je het recept.
Dalgona koffie is helemaal hip at the moment. Het is niets meer dan opgeklopte oploskoffie met suiker en heet water, gegoten in een glas met melk en ijsklonten. Het opgeklopte mengsel wordt heel creamy en sticky. Dat in combinatie met de koude melk is erg lekker. Bij dit recept combineer je de koffielaag dus met ijskoude bananen nicecream; een topcombinatie!
Een verfrissend ontbijtje op een zomerse dag. Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 bevroren bananen (vries bananen een dag voordat je dit maakt gepeld en in stukjes in)
- 100 ml plantaardige yoghurt (ik gebruikte sojayoghurt)
- 2 el oploskoffie
- 2 el kristalsuiker
- 2 el heet water
- optioneel extra banaan om te garneren
Instructies
Maak de bowl als volgt:
- Voeg de oploskoffie, suiker en het hete (kokende) water bij elkaar in een kom en klop met een mixer of met een garde tot een stijve, romige substantie. Mix/klop totdat je de kom kunt omkeren zonder dat het mengsel eruit valt.
- Maak de nicecream door de bevroren banaanstukjes te mixen met de yoghurt. Dit kan in een blender of met een staafmixer. Mix totdat er een romig mengsel ontstaat en er geen stukjes banaan meer zijn.
- Schep de nicecream in een kom en top af met het Dalgona mengsel; een hoeveelheid naar wens.
- Top eventueel af met wat plakjes banaan, stukjes noot, muesli of gepofte spelt, maar net wat je lekker vindt.
Wanneer je iets over houdt van het mengsel kun je een bijbehorende koffie Dalgona maken. Serveer in een glas; giet het mengsel op (plantaardige) melk met ijsklontjes.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel erg leuk vinden.