Een hele mond vol, letterlijk!
Ijs als ontbijt, dat klinkt toch als een droom? Wanneer je dit leest en geen bananen in de vriezer hebt liggen, doe het as soon als possible! Je hebt namelijk (minstens twee) bevroren bananen nodig.
Sinds ik dit gemaakt heb, sprak ik met mezelf af standaard banaan in de vriezer te hebben, just in case.
De combinatie van de krokante spelt en het ijs, dat een beetje smelt door de warme spelt, is zo lekker. Uiteraard is dit recept volledig vegan!
Liever geen gepofte spelt topping? Andere lekkere opties voor bij het ijs zijn banaan met pure chocolade, rood fruit met tahin, sinaasappel met warme abrikozencompote of geroosterde nootjes en pindakaas.
Voor het ijs heb je nodig: – 2 bevroren bananen (in stukjes) Voor de topping heb je nodig: – Een handje gepofte spelt (je kunt ook een ander gepofte graansoort gebruiken) Begin met het maken van de spelttopping (zodat het ijs niet al smelt). Nu heb je tijd om het ijs te maken. Doe het ijs in een glazen kom of pot en voeg de topping toe, genieten maar!
Ingrediënten
– 2 el soja yoghurt
– 1 el water
– Indien je het in huis hebt: wat vanille (uit een vanille stokje)
– 1 el agavesiroop
– 1 tl koekkruiden
– snuf zoutInstructies