Ken je ze nog? Die aluminium bakjes met witvis, een romig sausje en krokante korst? Fish-cuisine; het klinkt als een culinair hoogstandje. Ik ben ze zeker niet vergeten.
Toen ik de filets van Quorn in de diepvriesschappen zag liggen moest ik hier vrijwel meteen aan denken. Met dit soort producten kun je werkelijk waar alles veganizen.
Ik maakte een eigen variant van de fish-cuisine. Dit maal met aardappelschijfjes, de gepaneerde lemon & pepper no-fish filets, een fris-zure saus en krokante topping. Nog een lekker glas wijn erbij en je maaltijd is compleet!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 no-fish lemon & pepper filets
- 200 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
- 2 sneetjes brood
- 120 ml sojayoghurt
- 3 takjes verse dille
- 3 takjes verse bieslook
- 1 teen knoflook
- 1 el pijnboompitten
- 1/2 rode ui
- 1/2 citroen (sap en rasp)
- peper en zout
Instructies
Maak de no-fish cuisine met aardappelschijfjes als volgt:
- Zet de airfryer klaar of verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Rooster de sneetjes brood in de oven of broodrooster krokant, laat even afkoelen.
- Rasp de citroen, pers de knoflook, snipper de rode ui fijn en hak de kruiden fijn.
- Meng in een kom 100 ml sojayoghurt met de citroenrasp, knoflook, rode ui en kruiden. Roer goed door. Verkruimel nu het brood fijn door het mengsel en roer opnieuw goed door.
- Meng 20 ml sojayoghurt (circa 1 eetlepel) door de aardappelschijfjes en voeg een snuf peper en zout toe.
- Neem een kleine ovenschotel. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem en leg hierop de filets. Verdeel vervolgens het broodkruim-mengsel over de filets.
- Bak de schotel in de oven; voeg na 15 minuten de pijnboompitten toe. Bak hierna nog circa 5 minuten.
- Serveer de schotel met een schijfje citroen en eventueel nog wat extra dille en bieslook.
Eet smakelijk! Je kunt afwisselen met kruiden en specerijen. Een variant met peterselie smaakt bijvoorbeeld ook goed!