Dit is toch een feestje op je bord! Vegan ontbijttaartjes met rood fruit; een topstart van je dag.
En veel makkelijker en voedzamer dan je misschien denkt. De bodem van de taartjes (de koeken) kun je heel makkelijk van te voren maken. Je topt ze af met sojakwark en opgewarmd rood (diepvries)fruit.
De koeken maak ik van havermout en banaan en zonder suiker, dat is ook niet nodig, want de banaan maakt het koekje al zoet genoeg. De koek is een beetje chewy en daardoor perfect als bodem voor deze taartjes. Je kunt de koeken ook als tussendoortje eten of verkruimeld door een yoghurtbowl.
De koeken kun je eventueel ook invriezen. Het fruit komt ook uit de vriezer, zo heb je dus altijd een lekker ontbijtje in huis. Houden we van!
Van het recept voor de koeken kun je zo’n 10 koeken maken.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor de koeken:
- 300 gram havermout (fijne vlokken)
- 2 rijpe bananen
- 50 ml plantaardige drink (ik gebruik soja)
- 2 el pindakaas
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Voor de toppings:
- 2 eetlepels sojakwark
- een handje (diepvries) rood fruit
Instructies
Maak de koeken als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet alvast een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier.
- Mix of prak de bananen fijn. Voeg de sojadrink en pindakaas hier aan toe, spatel door elkaar.
- Meng in een andere kom de havermout met een snuf zout en het bakpoeder. Spatel dit goed door het natte mengsel. Kneed met je handen 10 platte ballen van zo’n 2-3 cm. Verdeel over de bakplaat, zorg dat de koeken elkaar niet raken.
- Bak de koeken circa 10 minuten. Druk de koeken na 10 minuten baktijd nog iets platter, dit kan met een lepel. Bak de koeken vervolgens nog 5 minuten.
- Laat de koeken daarna helemaal afkoelen.
Voeg de toppings toe:
- Ontdooi het rood fruit en verwarm kort in de magnetron, een pannetje of in de oven totdat het fruit lauwwarm is.
- Schep een goeie eetlepel sojakwark op de koeken en schep hierop het rood fruit, druk een beetje aan zodat het blijft liggen op de koeken.

Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.