
Hoi! Wat ontzettend leuk dat je op mijn blog beland bent. Deze blog is ontstaan vanuit mijn liefde voor koken, eten, gezondheid en schrijven. Sinds ik veganistisch eet zijn deze passies alleen maar groter geworden. Ik heb al heel vaak op het punt gestaan en blog te starten, maar vond voorheen nooit de juiste insteek, aangezien ik zelf nog zoekende was; welk voedings- en vooral leefpatroon past er het best bij mij?
Mijn naam is Isabel, ben 26 jaar oud en woon in het mooie Nijmegen. Zo’n acht jaar geleden vertrok ik vanuit het verre zuiden (vlakbij Maastricht) naar Nijmegen. Ik begon in 2011 aan de studie voeding en diëtetiek. Mijn interesse in voeding is er altijd al geweest. Ik maakte de studie af, maar kwam al gauw tot de conclusie dat ik niet als diëtist aan de slag wilde. Dit had verschillende redenen; ik vond de (vaak) klinische setting niet prettig, het was lastig om een baan te vinden en daarnaast vond ik een andere leuke baan in de voedingsbranche. Ik begon als quality controller in een voedselproductie bedrijf. Hier heb ik dik twee jaar gewerkt, wat ontzettend leerzaam was.
Daarna heb ik gewerkt als als bedrijfsleidster in een Grand Café. Weer heel iets anders, maar de horeca (en het actieve horeca-leven) paste goed bij me. Daarnaast heb ik één grote droom: ooit wil ik mijn eigen vegan lunchroom openen!
Inmiddels werk ik alweer een tijd als adviseur Etikettering en Wetgeving. Een kantoorbaan, maar wel nog steeds binnen de foodindustrie.
Een paar fun facts, zodat je me iets beter leert kennen:
- Ik ben een ontzettende kluns; loop overal tegenaan, stoot me om de haverklap en laat vaak iets vallen.
- Eigenwijs is mijn tweede naam. Ik wil alles zelf doen en geef niet snel iets uit handen.
- Ik woon samen met mijn vriend in Nijmegen.
- Ik sport zo’n drie keer in de week; van zwemmen tot krachttraining en spinning.
- Ik hecht veel waarde aan mooi servies (het eten smaakt me dan echt beter).
- Gedurende zo’n 8 jaar heb ik geen chips gegeten; ik kon er als puber zo slecht van af blijven dat ik het helemaal verbande. Inmiddels eet ik het weer (wat een gemis al die jaren).
- Ik ben echt een huismoeke wat betreft keukenapparatuur. Ik heb een airfryer, sodastreamer, tosti-ijzer en meerdere blenders.
- Op mijn onderarm heb ik een tatoeage; een druivenplant met driehoek.
- Ik heb een oudere zus, met wie ik vaak spar over leuke, nieuwe vegan recepten. Ze kan bakken als de beste!
Waarom de zoveelste Foodblog?
Ik kan me zo voorstellen dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Overal zie je (vegan) vlogs, blogs en websites over voeding. Toch hoop ik iets nieuws toe te voegen met mijn blog; voeding is immers een voortdurend veranderend onderwerp en iedereen heeft er een mening over. Creëer je eigen kijk op voeding en gezondheid, laat je inspireren en geef gerust een gil als je vragen hebt!