Van pannenkoekenbeslag kun je niet alleen pannenkoeken bakken, je kunt er ook (vegan!) muffins van bakken.
Doordat het deeg luchtig en nat is rijzen de muffins goed. Ik heb zelf vaak beslag over wanneer ik pannenkoeken bak. Tijdens het bakken van de pannenkoeken word ik ongeduldig en dan zie ik het niet zo zitten om al het beslag op te maken.
Herkenbaar? Dan zijn deze muffins misschien ook een uitkomst voor jou! Ik hield ze simpel en maakte ze met stroop. Je eet de muffins lauwwarm, als ze afkoelen worden ze namelijk taai en dat is een stuk minder lekker. Laat je ze toch afkoelen, verwarm ze dan even kort in de oven voordat je ze eet.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150 gram tarwebloem
- 100 ml plantaardige melk (ik gebruik sojamelk)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 el appelazijn
- 2 el suiker
- 2 el appelstroop
- snuf zout
Instructies
Maak de pannenkoekenmuffins als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet een muffin bakvorm met vormpjes klaar.
- Mix in een kom met een garde de melk, het bloem, bakpoeder, suiker en een snufje zout met elkaar. Roer door totdat er geen klontjes meer inzitten.
- Meng in een apart kommetje de appelstroop met een klein beetje (1 el) water en roer goed door.
- Meng in een apart kommetje het appelazijn en de baking soda; dit gaat schuimen, voeg het toe aan het beslag.
- Verdeel het beslag over de muffin bakvorm en top het af met een beetje stroop.
- Bak de muffins gedurende 20 minuten in de oven.
Enjoy! Je kunt nog extra vulling, zoals appel en rozijnen toevoegen of ga voor een hartige variant met ui en vegan kaas.