Een hele mond vol; zo ook deze pasta. Ik eet eigenlijk altijd aan tafel, maar moet zeggen dat een bord pasta op de bank nóg lekkerder smaakt.
Het wordt niet voor niets door veel mensen gezien als comfort food. Zeker nu we weer de kou tegenmoet gaan, kortere dagen zullen beleven en onze zonuren verminderen, kunnen we wel een beetje comfort gebruiken.
Al eerder verscheen er een pasta recept op mijn blog met tomatensaus, namelijk deze spaghetti met rode saus en balletjes. Net zoals bij dat gerecht maak ik ook deze keer de pastasaus zelf. Dit keer maak ik een versie zonder vleesvervanging, simpelweg omdat het niet altijd nodig is. Een vleesvervanger voegt in dit gerecht niks toe.
Een pasta met geroosterde groenten, knoflooktomaatjes en edelgistvlokken; maak ‘m zelf!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150-200 gram pasta (penne, fusilli, schelpjes)
- 1/2 courgette
- 1 paprika
- 1/2 aubergine
- 1 tros cherrytomaatjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 grote vleestomaten
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el Italiaanse kruidenmix
- 2 el edelgistvlokken
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
Maak de pasta als volgt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (of zet de airfryer klaar).
- Kook de pasta, zoals beschreven staat op de verpakking.
- Snijd alle groenten in grove repen, pers de knoflook en snipper de ui.
- Marineer de groenten met 1 el olijfolie en een snuf zout. Doe de groenten in een ovenschaaltje en rooster ze in de oven of airfryer voor circa 15 minuten.
- Doe de cherrytomaatjes (met tros) in een ovenschaaltje. Voeg hier een teen geperste knoflook (verdeel over de tomaatjes) en een klein scheutje olijfolie. Pof de tomaatjes 10 minuten in de oven of airfryer.
- Fruit ondertussen de ui en knoflookteen aan in een pan. Voeg de tomaten, tomatenblokjes en puree toe. Voeg vervolgens de kruiden en peper en zout (naar wens) toe. Breng aan de kook, blijf goed roeren. Wil je een wat dunnere saus; voeg dan een beetje water toe. Laat de saus op laag vuur pruttelen.
- Giet de pasta af en voeg deze, zonder af te spoelen, toe aan de tomatensaus.
- Schep de pasta met saus op een bord, verdeel hierover de groenten en top af met edelgistvlokken.
Eet smakelijk! Voeg naar wens nog wat rucola en geroosterde pijnboompitjes toe aan de pasta.