Herfst op je bord! Pompoen, check. Rode biet, check. Oesterzwammen, check. Scheutje wijn, check.
Een heerlijke risotto die niet kan mislukken. Een gevaarlijke uitspraak, ik weet het, maar het is echt zo. Ik kook/bak alle ingrediënten los waardoor een niet-gare rijstkorrel in combinatie met te gare groentes verleden tijd is.
Omdat de ene risottorijst de andere niet is raad ik je aan om de bereidingsinstructie van de verpakking aan te houden. Lees hieronder hoe je de risotto maakt en welke ingrediënten je hiervoor nodig hebt.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 flespompoen
- 1 rode biet (rauw)
- 1 bakje oesterzwammen
- 2 kopjes risottorijst
- 1 blokje groentebouillon
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 2 takjes verse tijm
- 3 blaadjes laurier
- 3 el azijn
- 1 tl suiker
- scheut witte wijn
- olie om in te bakken
Instructies
Maak de risotto als volgt:
- Snijd de pompoen in middelgrote stukjes en de rode biet in kleine stukjes. Pers de knoflook en snipper de ui. Scheur de oesterzwammen in kleine stukjes. Hak de tijm fijn.
- Kook de risottorijst in een pan zoals aangegeven op de verpakking, voeg het bouillonblokje hieraan toe.
- Kook in ruim water in een andere pan de pompoen en rode biet in circa 15 minuten beetgaar.
- Verhit olie in een andere pan en fruit hierin de ui, knoflook, tijm, laurier aan. Voeg de oesterzwammen toe en bak al roerende. Blus af met een scheut witte wijn, de azijn en voeg de suiker toe. Roer goed door.
- Giet de pan met de pompoenstukjes en rode biet af en voeg de stukjes toe aan de oesterzwammen. Voeg ook de rijst toe en schep goed door.

Eet smakelijk! Je kunt de risotto serveren met pompoenpitjes en rucola.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.