Meestal krijg ik ergens gedurende de dag zoete trek. Zin in iets lekkers! Een koek, stuk chocola of soms gewoon een stuk fruit.
Wanneer ik ergens lees: gezonde koeken zonder suiker, gaan mijn cravings vanzelf al weer over (ook handig).
En nee, ik ben niet suikerverslaafd. Ik vind gewoon dat iets lekkers af en toe mijn leven een stuk leuker maakt. Geniet momentjes, dat kan ook een speciaalbiertje of wijntje zijn, horen bij het leven!
Healthy baksels vallen bij mij vaak niet in die categorie. Wanneer ik ergens lees: gezonde koeken zonder suiker, gaan mijn cravings vanzelf al weer over (ook handig).
De robuuste koeken die ik vanmorgen in elkaar flanste zijn onbewust wel in de categorie “gezondere koeken” uitgevallen.
Een krokante robuuste koek, die weinig suiker bevat (wel wat, er namelijk zit agavesiroop in, dat is evengoed suiker). Perfect als zoet tussendoortje of als hapje voor je workout (koolhydraten).

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 50 gram volkorenmeel
- 2 el plantaardige bakboter
- 3 el agavesiroop
- 2 el rozijntjes
- 2 el ongezouten notenmix
- 1 el appelazijn
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en maak de koeken als volgt:
- Meng de havermout, volkorenmeel, kaneel en zout door elkaar.
- Meng in een andere kom de boter, agavesiroop, gehakte nootjes en rozijnen door elkaar.
- Voeg deze mix toe aan de droge mix; roer goed door.
- Meng in een aparte mok/kom de appelazijn met het bakpoeder; dit gaat schuimen. Voeg dit mengsel toe aan het beslag.
- Kneed het beslag en maak platte rondjes van circa 4 cm. Leg de rondjes op het bakpapier op de bakplaat.
- Bak de koeken 20 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze afkoelen; dan worden ze krokant.