De herfst is weer begonnen en dus ruilen we onze smoothiebowl in voor een romig havermoutje, natuurlijk 100% plantaardig en eiwitrijk.
Dit is echt een lekker vullend ontbijtje waar je genoeg energie van krijgt om de dag te starten. Het kost iets meer tijd om deze havermout te maken dan de magnetron versies, maar dat is het absoluut waard. In een pannetje wordt ie namelijk veel romiger!
Je kunt variëren met toppings, ik kies zelf graag voor pindakaas en banaan. De plantaardige kwark of yoghurt als topping maken de havermoutpap nog romiger en je kunt ‘m wat sneller eten omdat het geheel een beetje afkoelt.
Kortom: duik de keuken in om dit simpele ontbijtje te maken! Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 40 gram havermoutvlokken (ik gebruik fijne vlokken)
- 200 ml ongezoete sojadrink
Voor de topping:
- 1 banaan in plakjes
- 2 el sojayoghurt of sojakwark (kokosyoghurt is ook lekker!)
- 1 el pindakaas
- Optioneel: 1 el agavesiroop, rijststroop of maple syrup
Instructies
Maak het ontbijtje als volgt:
- Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de sojadrink met de havermout. Breng al roerend aan de kook.
- Draai het vuur laag wanneer de havermout aan de kook is. Laat op laag vuur pruttelen, roer af te toe door. Doe dit gedurende zo’n 10 minuten, totdat de havermout lekker dik en lobbig is geworden.
- Doe de pap in een kom en voeg de toppings naar toe.

Geniet ervan! Je kunt de pap ook van te voren maken en dan opwarmen alvorens je hem eet, hij zal dan wel wat dikker worden.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.