Dat je daar tijd voor hebt… Beste mensen; het maken van deze pannenkoekjes toren koste mij welgeteld 10 minuten. Een boterham smeren duurt bij menig persoon nog langer.
Samen koken met mijn vriend eindigt vaak in de “ik let op de pannen, dek jij de tafel?”.
Als je mij een beetje kent weet je dat ik nogal ongeduldig kan zijn. Daarbij voel ik al snel de drang om dingen zelf te doen; als peuter al: zelf eten terwijl ik dat eigenlijk helemaal nog niet kon… Het geduld van mijn ouders werd op de proef gesteld.
Ik ben weinig veranderd. Krijg ik een pot augurken niet open; hele kleine kans dat ik hem uit handen geef. Samen koken met mijn vriend eindigt vaak in de “ik let op de pannen, dek jij de tafel?”. Tja.. de aard van het beestje zullen we maar zeggen.
Deze eigenschap brengt echter ook voordelen met zich mee. Recepten moeten naast lekker, vooral makkelijk en snel zijn. Ik probeer veel dingen gewoon uit, zonder er lang over na te denken. De ene keer ik eet ik het met plezier op, de andere keer met tegenzin. Verspilde energie of tijd is het nooit.
Dit keer maakte ik deze romige bananenpannenkoeken stapel!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor het beslag:
- 150 gram bloem (je kunt ook havermout gebruiken)
- 1 middelgrote rijpe banaan
- 250 ml plantaardige melk
- 1 tl bakpoeder
- 1 el appelazijn
- snuf zout
Verzamel voor de topping:
- 100 gram sojayoghurt
- een handje frambozen (vers of diepvries)
- 1 banaan
- 1 el fruitspread
Instructies
Maak de pannenkoekjes:
- Prak de banaan tot puree en voeg hieraan de melk toe.
- Zeef de bloem in een grote kom en voeg geleidelijk het banaan/melk mengsel aan toe.
- Roer het mengsel goed door met een garde; er mogen geen klontjes inzitten.
- Meng nu in een glas/beker de appelazijn met de bakpoeder.
- Voeg dit toe aan het beslag en roer goed door.
- Meng tot slot een snuf zout door het beslag.
- Zet een pan op het vuur en doe er wat bakboter in. Wacht tot de pan heet is.
- Bak de pannenkoekjes goudbruin op beide zijden.
Maak de pannenkoekentoren:
- Leg een pannenkoekje op het bord.
- Doe hier een eetlepel yoghurt, theelepel fruitspread en wat vers fruit op.
- Herhaal dit tot je een torentje hebt.
Wil je het nóg iets zoeter maken? Sprenkel dan wat agavesiroop over de toren.