Dit koude, gure weer vraagt om soep. Heel veel soep. Van pompoen, zoete aardappel, courgette tot tomatensoep.
Je kunt eindeloos variëren. Vrijwel alles wat je kunt koken, kun je omtoveren tot soep. Dus broccoli zeer zeker ook! Vroeger at ik graag broccoli-pesto soep. Ik kocht dan gewoon een potje pesto en die roerde ik op het einde door de soep.
De combinatie is namelijk goddelijk.
Deze soep is gebaseerd op die pesto-variant, ik maakte hem namelijk met verse basilicum. Mocht je nu gaan twijfelen aan deze combinatie (en dus aan dit recept) en inmiddels al een ander tabblad geopend hebben om verder te zoeken naar broccolisoep, ga ik je toch nog even proberen over te halen.
De combinatie is namelijk goddelijk. Zeker met de geroosterde pijnboompitten en griekse ‘kaas’, welke je op het eind nog toevoegt. Een gegarandeerd succes.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 grote broccoli
- 1 kleine aardappel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 blokje bouillon
- 2 el pijnboompitten
- 2 takjes basilicumblaadjes
- 50 gram Violife Greek cheese
- snuf peper
- bakboter om in te bakken
Instructies
Maak de soep als volgt:
- Snijd alle groenten (inclusief de ui en knoflook) in grove stukken.
- Zet een grote pan op het vuur en fruit hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg de broccoli, aardappel, basilicum, het bouillonblokje en water toe. Het geheel dient onder water komen te staan, zodat de groenten kunnen gaarkoken.
- Laat het geheel circa 20 minuten koken. Rooster vervolgens in een hete koekenpan de pijnboompitten totdat ze lichtbruin gekleurd zijn. Laat de pijnboompitten afkoelen.
- Haal de pan van het vuur en schep circa 1 liter bouillon met een soeplepel uit de pan. Hou dit even apart.
- Pureer nu de rest met een staafmixer. Wanneer je de soep te dik vindt kun je nog wat vocht toevoegen.
- Schep de soep in een kom en garneer met de pijnboompitten, verse basilicum en verkruimelde Griekse ‘ kaas’.
Geniet ervan!