Salades, I love them. Meestal eet ik samen met mijn vriend en helaas krijg ik hem vaak niet zo ver om een salade te eten (lees: ‘dat is toch geen hele maaltijd’). Dus ik moet van goede huize komen.
Binnen een mum van tijd stond deze maaltijd op tafel.
En dat is gelukt! Ik dank de Original Chick*N Bites van het merk VFC hiervoor, deze zijn te koop bij de webwinkel The Plantbased District. De bites zijn goed gepaneerd en dus crunchy. Vanbinnen zijn de chewy en mals, zoals je verwacht van een (nep)kipje.
Ik besloot een zomers tintje aan de salade te geven door te werken met sinaasappel en een sinaasappeldressing. Past erg goed bij de kipsmaak! Verder grilde ik wat gemarineerde aubergine. Binnen een mum van tijd stond deze maaltijd op tafel.
Deze salade is een mooie lunchportie, wil je hem als avondeten eten zou ik persoonlijk nog wat nootjes, croutons of aardappel (on the side) toevoegen.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 aubergine
- 1 pak VFC Orginal Chick*N Bites (275gr)
- 1 rode ui
- 1 sinaasappel
- 1/2 krop ijsbergsla
- 1/2 komkommer
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl currypoeder
- snuf peper en zout
- 1 el neutrale olie
- 1 el agavesiroop
Verzamel voor de dressing:
- 1 sinaasappel (sap en rasp)
- 1 tl vegan mayonaise (ik gebruik de vegan mayolijn van Remia)
- 1 el vegan ongezoete kwark (ik gebruik de kwark van Albert Heijn/Lidl huismerk)
- 1/2 tl mosterd
- snuf peper en zout
Instructies
Maak de salade als volgt:
- Snijd de aubergine in repen en maak de marinade door de olie te mengen de specerijen (knoflookpoeder, paprikapoeder, currypoeder, peper en zout). Meng de repen in een kom met de marinade, laat even staan.
- Snipper de rode uit, snijd de ijsbergsla in repen, de komkommer in blokjes. Meng in een kom.
- Schil een sinaasappel en snijd in plakjes.
- Bereid de VFC bites zoals vermeld op de verpakking (in de oven of airfryer).
- Zet een pan op het vuur en grill hierin de aubergine aan beide kanten zo’n 5 minuten (keer tussendoor af en toe om). Haal de aubergines eruit en grill nu de sinaasappelplakjes nog 3 minuten aan beide zijdes, voeg tot slot de agavesiroop toe en bak nog even kort.
- Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing met elkaar te mengen. Van de sinaasappel gebruik je dus zowel het sap als de schil, de schil moet je even raspen, rasp niet verder dan het witte gedeelte van de sinaasappel.
- Serveer de salade in een kom: eerste het slamengsel, dan de kipstukken, aubergine, sinaasappel en tot slot de dressing.

Eet smakelijk! Liever geen aubergine? Vervang deze door courgette of champignon, ook lekker.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.