Mis je dat nou nooit? Een eitje?
Goeie vraag en heel eerlijk is het antwoord ja. Ik was voorheen echt dol op alles met ei. Je hebt gelukkig al veel vervangers voor ei, maar niks kom zoveel in de buurt als tofu met zwart zout. Ook wel Kala Namak zout genoemd. Het zout heeft een zwavelachtige smaak en geur, net zoals ei dat heeft. Mocht je dit recept gaan maken is het zwart zout essentieel. Je kunt dit bij de toko (vaak goedkoper) of in de biologische supermarkt halen.
Ik gebruikte een klassieke combinatie, namelijk ‘ei’ met spinazie, prei, champignon en tomaat. Die paar verdwaalde kikkererwten had ik nog over en deed er nog extra bij. Ik vond het niet veel toevoegen, dus heb deze weggelaten uit het recept. Ik at de scrambled tofu op een boterham besmeerd met ‘boter’.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 100 gram uitgelekte tofu
- handje spinazie
- 4 champignons
- 1 tomaatje
- 1/4 prei
- 1 tl kala namak zout
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl kerriepoeder
- snuf peper
- bakboter om in te bakken
- optioneel: 1 el zwart sesamzaad
Instructies
Maak het scrambled eitje als volgt:
- Laat de tofu heel goed uitlekken, dep droog met een theedoek of keukenpapier.
- Mix de specerijen door elkaar en hussel de tofu hierdoor.
- Snijd de groenten in kleine stukjes. Laat de spinazie heel.
- Zet een pan op het vuur en verhit de boter, wacht tot deze goed heet is. Voeg de tofu toe en bak circa 5 minuten. Voeg dan de groenten toe en roerbak nog 4-5 minuten. Blijf tussendoor goed roeren.
- Serveer de scrambled tofu op een boterham of eet het los.

Geniet ervan! Je kunt eventueel nog was bosui toevoegen of voeg wat vegan kaas toe voor een romiger eitje.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik leuk vinden!