Pasta is altijd goed toch? Wij eten zeker 1x per week pasta, niet alleen omdat we het heel lekker vinden, maar ook omdat het makkelijk, snel klaar en vullend is. Pasta’s zijn tegenwoordig ook heel goed te veganizen.
We beginnen met het bereiden van de ballen, want die moeten juicy vanbinnen en krokant van buiten zijn, ook in de saus.
Zeker met producten als Future Meatballs van het merk Future Farm. Ik wilde eerst een klassieker maken: de tomatensaus variant met ballen, maar besloot last minute toch te gaan voor een romigere variant.
In dit recept heb ik verse basilicum spaghetti gebruikt, maar je kunt evengoed gedroogde spaghetti nemen (vond ik zelfs lekkerder). We beginnen met het bereiden van de ballen, want die moeten juicy vanbinnen en krokant van buiten zijn, ook in de saus.
Op de verpakking stond dat je de ballen flink moet verwarmen en dus koos ik ervoor ze in de airfryer te bakken: groot succes! De saus maak ik van sojakeuken, dat is een alternatief voor kookroom.
Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 pak Future Farm Meatballs (250gr)
- 150 gram spaghetti (naar wens volkoren)
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1/2 paprika
- 1 pakje sojakeuken
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 blad gedroogde laurier
- snuf peper en zout
- olie of bakboter om in te bakken
- Optioneel: twee handjes spinazie
Instructies
Maak de spaghetti als volgt:
- Haal de ballen uit de verpakking en besmeer dun met een laagje olie of bakboter (voor een extra krokante buitenkant), bak 6 minuten in de Airfryer op 180 graden Celsius.
- Snipper de ui, pers de knoflooktenen en snijd de paprika en courgette in kleine blokjes/reepjes.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit olie/bakboter in een ruime pan en fruit de knoflook, ui en laurier. Voeg de groentes behalve de cherrytomaten toe en bak circa 5 minuten mee. Bak tot slot de cherrytomaten nog 5 minuten mee.
- Voeg de Italiaanse kruiden en sojakeuken toe. Breng al roerende rustig aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de ballen toe, verwijder het laurierblad. Giet de pasta af.
- Serveer de pasta (optioneel op een bedje van spinazie) met de saus en ballen, voeg naar wens nog peper en zout toe.

Eet smakelijk! Ook opgewarmd smaakt deze maaltijd nog goed.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.