Er zijn van die combinaties die meant-to-be zijn. Wat dacht je van pindakaas met banaan, vegan kaas met stroop, vegan pate met mosterd, appel met kaneel, tosti met ketchup, kroepoek met satesaus.
Ik kan nog wel even doorgaan, zoals je begrijpt. De combinatie waar het in deze om gaat is sinaasappel met speculaas. Een recept gebaseerd op, jawel, de kruidnoten!
Sterker nog, ik had deeg over en besloot er koeken van te maken. De sinaasappel maakt de krokante koeken helemaal af.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150 gram tarwebloem
- 60 gram bruine basterdsuiker
- 50 gram vloeibare bakboter
- 1/2 sinaasappel (2 el sinaasappelsap en de schil)
- 3 el speculaaskruiden
- 1 el plantaardige melk
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
Instructies
Maak de koeken als volgt:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Mix in een kom alle droge ingrediënten met elkaar.
- Pers de halve sinaasappel uit.
- Mix in een andere kom alle natte ingrediënten met elkaar.
- Voeg nu geleidelijk de natte ingrediënten toe aan de droge mix. Kneed dit met je handen tot een vast, klontvrij deeg.
- Rol nu ballen (circa 1,5 cm) van het beslag.
- Plaats de balletjes (om en om) op het bakpapier en druk aan met een vinger zodat ze platter worden.
- Rasp de halve sinaasappel en verdeel de schilrasp over de koeken.
- Bak de koeken 10-15 minuten in de oven (het kan opeens hard gaan, dus controleer iedere 5 minuten).
- Haal de koeken uit de oven; ze kunnen nu nog wat zacht aanvoelen. Laat de koeken minimaal 10 minuten afkoelen, dan worden ze hard en knapperig.
- Rasp om het af te maken nog wat extra sinaasappelschil over de afgekoelde koeken.
Geniet ervan!