Hoe zomers ziet dit ontbijtje eruit? Lekker fris, fruitig en zoet; precies zoals ik mijn dag het liefst begin.
Een gewone, drinkbare smoothie maak ik eigenlijk nooit. Ik vind het lekker om een ontbijt te eten, een beetje te kunnen kauwen en bovenal vult een eetbaar ontbijt mij meer dan een vloeibaar ontbijt.
Een smoothiebowl is letterlijk een smoothie in een kom met toppings. Je kunt variëren met soorten fruit, het soort melk/yoghurt en met de toppings. Handig voor wanneer je ‘restjes’ fruit hebt of te weinig yoghurt/melk voor bijvoorbeeld een compleet havermout-ontbijt.
Ik vind het lekker wanneer de smoothie goed koud is, ik gebruik dan ook bevroren fruit. Liever geen ijskoude bowl? Gebruik dan gewoon vers of ontdooid fruit.
Hieronder lees je het recept van mijn absolute favoriete bowl!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 100 ml plantaardige yoghurt (ik gebruik sojayoghurt)
- 50 ml plantaardige melk (ik gebruik sojamelk)
- 200 gram bevroren rood diepvriesfruit
- 1/2 banaan
- circa 5 blaadjes verse basilicum
- 40 gram geroosterde muesli of een andere topping naar wens
Instructies
Maak de bowl als volgt:
- Snijd de banaan in stukjes. Doe de stukjes in een blender en mix met de yoghurt en melk circa 1 minuut.
- Voeg de basilicum en bevroren fruit toe en mix tot er een egaal glad mengsel ontstaat.
- Schep de mix in een ontbijtkom en top af met de muesli of andere topping naar wens.
Geniet van je ontbijtje! Toppings welke ik ook lekker vind zijn kokosrasp, gedroogd fruit (rozijnen), gepofte spelt, havermout, plakjes banaan en nootjes.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel erg leuk vinden.