De laatste tijd ben ik meer van de snelle maaltijden. Wanneer ik door de week thuis kom van werk (rond 18uur) heb ik geen zin om nog lang in de keuken te staan.
Maar ik wil wel iets lekkers en voedzaams maken. Ik kies dan meestal voor eenpansgerechten, zoals wok, pasta, risotto of een salade.
Couscous eet ik vaak in de zomer. Een frisse salade in combinatie met wat fruit en rauwe groenten. In de winter houd ik meer van een warm bord eten. Deze couscous salade is dan ook een mix van krokante rauwkost en warme groenten.
En hoe handig; binnen 15 minuten staat dit gerecht al op tafel.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 140 gram couscous
- 200 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 paprika
- 1/2 courgette
- 200 gram champignons
- 1 sjalot
- 1/4 komkommer
- 1 tomaat
- 1 el rozijnen
- 1 el pittenmix
- een handje spinazie
- snuf gram masala kruiden
- olie/boter om in te bakken
Instructies
Maak de couscous salade als volgt:
- Doe de couscous in een kom, verkruimel hierover het bouillonblokje en voeg de rozijnen toe.
- Giet het kokend water over de couscous en laat afgedekt staan.
- Snipper de ui en snijd de groenten in kleine blokjes.
- Roer de couscous nog even door.
- Fruit de ui in een beetje olie/boter aan in de pan. Voeg na 2 minuten de groenten, behalve de spinazie, tomaat en komkommer toe. Bak het geheel in zo’n 5-10 minuten gaar.
- Mix de spinazie met komkommer en tomaat en doe dit vast in een grote kom.
- Roer de warme groenten door de couscous en schep het geheel op de rauwkost.
- Voeg tot slot nog wat pitten toe voor een lekkere bite.
Eet smakelijk!