Met de scene van lady en de vagebond in mijn hoofd maakte ik deze heerlijke spaghetti. Een goed gevulde pan, zeker ook geschikt wanneer je voor gasten gaat koken!
Deze is vegan, smaakt zoals witte pasta en bevat een stuk meer vezels dan gewone witte pasta. Win-win!
Spaghetti heb ik altijd al lekker gevonden. Het is snel klaar, makkelijk om te maken en je hoeft weinig moeite te doen om ervoor te zorgen dat het plantaardig is.
Wanneer je een extra grote pan maakt, kun je een deel in de vriezer doen. Opgewarmde spaghetti vind ik zelf nog lekkerder (en stiekem vind ik koude spaghetti het allerlekkerst).
Over de spaghetti zelf voeren mijn vriend en ik nog weleens discussie. Zijn voorkeur gaat sterk uit naar de niet-volkoren variant, de mijne meer naar volkoren (aangezien hier meer vezels inzitten). Onze oplossing; vezelrijke “witte” spaghetti van Honig. Deze is vegan, smaakt zoals witte pasta en bevat een stuk meer vezels dan gewone witte pasta. Win-win!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150-200 gram spaghetti (ik gebruik de vezelrijke variant van Honig)
- 1 pak veganistische balletjes (ik gebruikte de balletjes van Vegafit)
- 3 grote vleestomaten
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 courgette
- 1 prei
- 1 paprika
- 1 teen knoflook
- 2 el pijnboompitten
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tl gerookt paprika poeder
- snuf peper en zout
- olijfolie
- verse basilicum
Instructies
Maak de spaghetti als volgt:
- Breng in een grote ketel water aan de kook. Wanneer het water kookt, kook je de spaghetti zoals beschreven op de verpakking.
- Snijd de groentes in blokjes, de tomaat in grote stukken en pers de knoflook.
- Zet een koekenpannetje op het vuur en bak de balletjes aan in een beetje bakboter. Bak tot deze licht gekleurd zijn.
- Zet een wokpan op het vuur, bak de knoflook in een scheut olijfolie. Roer even door, voeg daarna de andere groenten toe. Bak de groenten circa 3 minuten aan.
- Voeg de gesneden tomaten, de tomatenstukken en puree toe. Bak circa 2 minuten. Voeg de specerijen toe en een scheutje water. Laat de saus met een deksel op de pan op laag vuur circa 10 minuten pruttelen.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Bak ze goudbruin.
- Giet de spaghetti af en voeg een scheut olijfolie, peper en zout toe.
- Voeg nu de balletjes toe aan de saus. Verwarm het geheel nog even.
- Doe de spaghetti in een kom of bord, daarop de saus en maak af met wat verse basilicum.
Buon appetito!