Ken je die kant-en-klare afbak stokbroodjes met kruidenboter? Oh My God, die waren vroeger echt favoriet. Ieder ‘etentje’ of gezellig avondje met vriendinnen bakte we deze broodjes af.
Mijn doel is om alles wat ik lekker vind te veganizen, zodat ik niks hoef te missen. Klinkt perfect toch? Alles eten wat je lekker vindt, maar dan wel een variant die beter is voor de wereld en dieren. Win-win!
Dit recept is super makkelijk aangezien alles kant-en-klaar is. Het enige wat je hoeft te doen is het mixen, de broden afbakken en genieten.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 afbakstokbrood (ik koos een volkoren brood)
- 4 el Flora plantbased ‘boter’ of andere plantaardige harde boter (Wajang)
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 1 teen knoflook of 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- flinke snuf zout en peper
- optioneel: 1 tl chilivlokken (als je het wat pittiger wilt maken)
Instructies
Maak het stokbroodje kruidenboter als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius of zet de airfryer klaar.
- Meng alle kruiden en specerijen door de ‘boter’, zorg dat de boter op kamertemperatuur is, dan kun je dit makkelijk mengen.
- Snijd het stokbrood zigzaggend schuin in tot halverwege het brood met een scherp mes. Herhaal dit totdat het hele brood ingesneden is.
- Verdeel met een lepel het mengsel tussen de gleuven in het brood. Bak het brood circa 10 minuten in de oven totdat deze goudbruin is. Laat het brood even afkoelen.
Enjoy! Zoals je ziet aten wij het brood met andere lekkere borrelhapjes. Benieuwd? Kijk dan even hier.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik leuk vinden!