Het zonnetje schijnt! Geen zin in zware kost, maar wel in een feestelijk en kleurrijk gerechtje? Lees dan vooral even verder (of scroll direct naar het recept van deze summer springrolls).
Van een vriendin kreeg ik de tip de gevulde rijstvellen nog even in de oven ter verwarmen.
Springrolls gemaakt van rijstvellen; ik maakte het al eerder. Gevuld met allerlei groenten, tofu, tempeh of een vleesvervanger. Gedipt in een zoet chilisausje of zoute sojasaus.
Van een vriendin kreeg ik de tip de gevulde rijstvellen nog even in de oven te verwarmen. Normaal blijven de vellen heel zacht en zelfs wat glibberig, door ze nog even te verwarmen worden ze iets harder, kun je ze lauwwarm eten en zijn de vellen meer sticky dan glibberig. En daarnaast komen de kleuren mooier uit (het oog wil ook wat ;)). Een aanrader dus!
Als vulling van deze summer springrolls gebruikte ik ingrediënten die je in menig sushi-tent ook vaak tegenkomt, onder andere maïs, edamameboontjes, courgette, taugé en champignon. Je kunt natuurlijk zelf iets toevoegen of weglaten. Ik maakte van deze ingrediënten ook kleine salades voor erbij, zo kun je dit gerecht ook prima als diner eten!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 10 rijstvellen
- 4 grote champignons
- 2 el gekookte maïs (uit blik)
- 2 el edamameboontjes
- 2 el taugé
- 1 handje geraspte rode biet
- 1/4 courgette
- 1 tl sriracha saus
- 2 el chilisaus
- 1 tl kerriepoeder
- snuf peper en zout
- optioneel: 100 gram plantaardige kipstukjes
Instructies
Maak de rijstvellen als volgt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de champignons, courgette en kipstukjes in kleine stukjes. Doe in een kom met de overige groenten.
- Maak een marinade van de sriracha, chilisaus en kerriepoeder. Meng dit door de kom met groenten.
- Week de vellen in lauwwarm water totdat ze glad en soepel zijn. Zet een plank of bord klaar waarop je de rijstvellen kunt vouwen.
- Leg een geweekt vel klaar en schep hier in het midden, onder elkaar (langwerpig) 2 eetlepels vulling op. Vouw eerst de onder- en bovenkant naar binnen en rol het vel vervolgens op van links naar rechts. Herhaal deze stap totdat alle vellen gevuld zijn. Heb je meer vulling, maak dan gewoon nog een springroll.
- Bak de springrolls circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk! Serveer de springsrolls met sojasaus en/of chilisaus.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel leuk vinden.