Best wel geinig deze titel, aangezien ik zelf helemaal geen Maccie fan ben. Zeker niet sinds ik vegan eet, plantaardige opties zijn er namelijk niet echt.
Het klopt van top tot teen of in dit geval van bovenkant broodje tot onderkant broodje.
Maakt ook helemaal niks uit, want deze burgers zijn veeeel lekkerder. Echt waar. Het broodje, het sausje, de beyond meat burger en verdere aankleding. Het klopt van top tot teen of in dit geval van bovenkant broodje tot onderkant broodje.
De aankleding van de burger is niet helemaal gelijk aan die van een Big Mac, zo voeg ik wat extra ingrediënten toe en laat ik de cheddar kaas achterwege. Simpelweg omdat ik niet zo’n fan ben van (semi-)gesmolten kaas.
Wil je er wel kaas op doen? Dat kan natuurlijk! Bak dan de burgers de laatste 2 minuten met de kaas op de burger in de pan. Dan smelt de kaas vanzelf.
Lees hieronder verder voor het recept.


Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 2 kant-en-klare hamburger broodjes (die van Albert Heijn zijn vegan)
- 1 pakje Beyond Meat Mince plantaardig gehakt
- 4 blaadjes ijsbergsla
- 1 tomaat
- 1/4 komkommer
- 1 ui
- 2 el augurkblokjes
- klein handje alfalfa
Kruiding voor de burger:
- 2 el paneermeel
- 1 el gedroogde ui
- 1 tl knoflookpoeder
- 1,5 el ketjap manis
- 1 el mosterd
- 1 tl sambal
Verzamel voor de burgersaus:
- 1,5 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 tl currysaus
- 1 tl augurkensap
- 1/2 tl sriracha
Instructies
Maak de burgers als volgt:
- Doe het gehakt in een kom en voeg de ingrediënten ‘kruiding voor de burger’ toe. Kneed met je handen en verdeel in 4 gelijke delen. Druk de delen plat (zo dun mogelijk) en rond.
- Snijd de ui in dunne ringen.
- Verhit een beetje bakboter in een pan en bak de burgers aan beide kanten circa 5 minuten gaar, je kunt de uiringen gelijk meebakken in dezelfde pan. Optioneel kun je burgers laten afkoelen en op een later moment weer verwarmen.
Maak het broodje burger als volgt:
- Meng alle ingrediënten van de saus door elkaar tot een gladde saus.
- Snijd de komkommer, tomaat en ijsbergsla in plakjes.
- Snijd de broodjes doormidden en bak de binnenzijde goudbruin in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
- Bouw de burgers: begin met de onderkant van het broodje, doe hierop een beetje van de saus, plakjes tomaat en komkommer en de burger. Vervolg met weer een beetje saus, de gebakken ui, augurk, sla en nog een burger. Maak af met alfalfa en sla, smeer de binnenkant van de bovenzijde van het broodje met saus en top het broodje af. Je kunt het broodje stabiel maken met een satéprikker.

Enjoy! Wil je de maaltijd compleet maken? Bak er dan wat dunne friet bij, net zoals bij de Mac. 😉
Deel jouw resultaat!
Ga jij een van de recepten maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.