Die Knorr pakken met zakjes en een eenvoudig receptuur op de achterkant van de doos; geen culinaire hoogstandjes, maar lekker waren ze altijd wel! Zo ook de bobotie variant.
Dus moest er geveganized worden. Vegan bobotie met rijst it is.
Mijn vader was dol op bobotie, dol op sauzen kan ik eigenlijk beter zeggen. Dit gerecht stond dan ook regelmatig bij ons op tafel.
Hoewel een aantal van de Knorr pakketten veganistisch zijn (de inhoud van het pak, de ingrediënten die je zelf toe moet voegen vaak niet), is de bobotie-variant dat niet. Dus moest er geveganized worden.
En dat is gelukt! Een heerlijke ovenschotel, welke precies smaakt zoals de bobotie uit pak. Vegan bobotie, wie had dat gedacht!
Inmiddels heb ik dit gerecht al heel vaak gegeten en weet nu dat de ‘restjes’ opgewarmd ook erg lekker zijn. Ik warm de bobotie dan op in de Airfryer. Wie mij al langer kent weet dat ik groot Airfryer-fan ben, ik heb deze van Philips al een aantal jaar. Tip: koop gelijk een Airfryer bakje erbij, die komt goed van pas!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150 gram rijst (pandan, zilvervlies, witte of notenrijst)
- 200 gram plantaardig rulgehakt
- 400 gram sperziebonen
- 1 middelgrote zoete aardappel (een ‘gewone’ aardappel kan ook)
- 1 appel (het liefst een groene)
- 2 el rozijnen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 ml plantaardige melk
- 4 el patentbloem
- 2 el plantaardige (bak)boter
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 1/2 groentenbouillonblokje
- snuf peper
Instructies
Maak de bobotie als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet aan ovenschotel klaar.
- Dop de sperziebonen, schil de aardappel en appel en snijd in blokjes. Wel de rozijnen en warm water.
- Kook de sperziebonen en aardappel circa 3 minuten totdat deze beetgaar zijn; giet af en laat staan.
- Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Verkruimel het bouillonblokje fijn.
- Maak de romige saus door de bakboter te verhitten in een steelpan; laat de boter smelten op middelhoog vuur en voeg dan de bloem toe. Roer goed door met een garde en bak circa 2 minuten.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de plantaardige melk toe; blijf goed roeren met de garde. Voeg nu de kurkuma, het half bouillonblokje, peper en de kerriepoeder toe. Roer tot er een romige saus ontstaat. Voeg indien nodig extra melk toe. Haal de steelpan van het vuur en laat de saus even staan.
- Zet een wokpan op het vuur en bak in een beetje olie of boter de ui en knoflook . Voeg na 1 minuut het rulgehakt, de sperziebonen, aardappel, rozijnen en appel toe. Voeg nu de saus toe en roer goed door. Verdeel het mengsel over de schotel en bak nog circa 25 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Serveer de bobotie met rijst.
Eet smakelijk! Liever geen appel? Vervang deze dan eens door ananas, ook lekker.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk!
3 comments
Ik schrijf eigenlijk nooit reacties op recepten, maar wauw, wat een heerlijk recept. Echt heel erg blij dat ik dit weer eens kon eten, begon er echt zin in te krijgen. Simpel om te maken ook! Heb alleen meer kerrie en groentenbouillon toegevoegd omdat ik veel van kruiden houd.
Hoi Willemijn,
Wat ontzettend leuk dat je de tijd en moeite nam om een reactie te plaatsen! Blij om te lezen dat het recept goed bevallen is. Goeie tip ook; er zijn vast meer mensen die de voorkeur geven aan een kruidigere variant. 👍
Fijne avond nog! Groetjes Isabel
[…] Bekijk hier het originele recept […]