I love bananenbrood! Niet overdreven: ik maak bijna ieder weekend wel een bananenbrood.
Ik snijd het gebakken brood na het afkoelen in stukken en dan vries ik de stukken gelijk in. Ideaal als snack voor door de week.
Deze variant met pure chocolade, cacaopoeder en hazelnoten is een variatie op mijn ‘standaard’ vegan bananenbrood.
Bananenbrood zit qua textuur en smaak tussen brood en cake in. Het is zacht vanbinnen, een beetje krokant van buiten en een licht zoet. Niet heel zoet, want het brood bevat geen toegevoegd suiker. De zoete smaak komt door de banaan en appelmoes.
Deze variant met pure chocolade, cacaopoeder en hazelnoten is een variatie op mijn ‘standaard’ vegan bananenbrood. Een van de populairste recepten op mijn blog: het perfecte vegan bananenbrood. Bij dit brood koos ik voor havermeel in plaats van tarwebloem, net iets voedzamer.
Hieronder kun je het recept vinden, bak ze!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 3 rijpe bananen
- 300 gram havermeel (= gemalen havermout)
- 5 el appelmoes
- 6 el plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
- 7 el cacaopoeder
- 4 blokjes pure chocolade
- 1 handje hazelnoten
- 1 tl vanillearoma
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 1 el appelazijn
- snuf zout
Instructies
Maak het brood als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Zet alvast een ingevette cakevorm klaar en hak de chocolade en hazelnoten in grove stukken.
- Meng het havermeel met de cacaopoeder, een snuf zout en bakpoeder.
- Pureer de bananen, meng de puree met de appelmoes, het vanillearoma en de melk. Roer de hazelnoten en pure chocoladestukjes hierdoor.
- Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Roer nog niet door.
- Meng in de tussentijd de baksoda met de appelzijn; dit gaat schuimen. Voeg het mengsel meteen toe aan de andere ingrediënten.
- Roer nu alles door met een spatel; roer niet langer dan nodig en vooral niet te hard. Dit is essentieel; roer je te lang dan zal het brood niet meer goed rijzen in de oven en wordt het brood niet luchtig genoeg.
- Doe nu het ietwat taaie mengsel in de bakvorm en zet direct in de oven. Bak het brood in circa 45 minuten gaar.

Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.