Zoals je al kon zien in mijn What I eat in a day videos op TikTok ben ik de laatste tijd helemaal fan van chia-havermout ontbijtjes.
En dus besloot ik een beetje te experimenteren. Ik ben gek op chocolade maar verwerk het niet zo vaak in receptjes, dus ik dacht laat ik weer eens iets proberen met cacaopoeder.
De chocomousse werd geboren. De eerste drie varianten waren het net niet helemaal. Te dun, te weinig cacao en niet zoet genoeg, maar deze variant is helemaal top. Ik top ‘m af met gehakte nootjes, wil je nog meer chocolade kun je stukjes pure chocolade toevoegen of voor een frisse combinatie rood fruit.
Je kunt de chocomousse ook als toetje eten, maar wat mij betreft is ie ‘gezond genoeg’ als ontbijtje. Ik gebruik agavesiroop, je kunt ook kiezen voor zoetstof, suiker of niks (dan is ie een stuk minder zoet). De mousse moet zo’n 3 uur in de koelkast staan, ik raad aan om hem de avond van te voren al te maken.
Lees hieronder verder voor het recept!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150 gram sojayoghurt
- 100 ml sojadrink
- 1/2 banaan
- 1 el cacaopoeder
- 1 el chiazaad
- 1el havermout
- 1 el agavesiroop
- snufje zeezout
- Optioneel voor de topping: 2 el gehakte nootjes
Instructies
Maak de chocomousse als volgt:
- Doe alle ingrediënten (behalve de toppings) in een blender en blend totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Zet het mengsel in de koelkast (in een pot of kom) en laat gedurende minimaal 3 uur staan.
- Top de chocomousse optioneel af met toppings naar wens, zoals gehakte nootjes.

Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.