Inmiddels heb ik al heel wat eiwitrepen geprobeerd. Ik vind ze vaak taai, muf en veel te duur.
Daarnaast bevatten ze vaak veel calorieën waardoor ik ze als tussendoortje te vullend vind. Als je zelf repen maakt kun je zelf bepalen wat er in gaat en wat niet.
Dit recept heb ik nu al een paar keer gemaakt. Het basisrecept blijft hetzelfde, maar ik wissel af qua smaak en vulling. Zo heb ik ze ook al eens gemaakt met noten, chocolade, stukjes dadel, moerbeien; ook lekker! Soms voeg ik nog een snuf kaneel, koek en speculaaskruiden of vanille toe.
De eiwitrijke repen bevatten 125kcal, 13 gram koolhydraten, 4,5 gram vet, 7,5 gram eiwit en 2 gram vezels per stuk. Een prima tussendoortje!
Hieronder kun je het recept vinden.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 85 gram appelmoes
- 80 gram havermeel (= vermalen havermout)
- 50 gram eiwitpoeder (ik gebruik deze van Ghost)
- 50 gram pindakaas
- 5 el plantaardige melk (ik gebruik soja)
- 4 gram bakpoeder
- snuf zout
- optioneel: 30 gram cranberry’s (maar je kunt ook kiezen voor rozijnen, chocolade, noten; net wat je lekker vindt)
Instructies
Maak de repen als volgt:
- Verwarm de oven (of Airfryer) voor op 180 graden Celsius en zet een platte ingevette bakvorm klaar.
- Meng de natte ingrediënten met elkaar. Meng in een andere kom de droge ingrediënten met elkaar.
- Spatel de droge mix door de natte mix totdat het geheel goed gemengd is.
- Verdeel de mix over het bakpapier en strijk glad.
- Bak de repen 15 minuten gaar en laat na het bakken minstens 30 minuten afkoelen.

Geniet ervan! Je kunt ze een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.