Wat is er lekkerder dan vers gebak? Niks toch! De heerlijke geur en aanblik van een perfect gelukte cake maakt mij zielsgelukkig. Ik kan me zo voorstellen dat je dit ook wil ervaren. Met liefde deel ik het recept 😉
Mijn eerste (paar) vegan baksels waren niet bepaald een succes. De cakes waren vaak niet gaar (en nee, het was geen RAW-recept..) of de smaak was alles behalve lekker.
Ik besloot bestaande recepten te negeren en zelf uit te vogelen hoe ik een vegan cake kon maken. Zo kwam deze gembercake tot stand!
Verwacht trouwens geen ginger bread, welke meer peperkoek-achtig smaakt. Deze cake is echt zoet en bevat subtiel tonen van gember. Ook als je geen enorme gember-fan bent denk ik dat je deze cake ook lekker kan vinden.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 250 ml plantaardige melk (ik gebruikte ongezoete sojamelk)
- 240 gram bloem
- 120 gram suiker
- 100 ml plantaardige boter
- 1 el gemberpoeder
- 1 el kaneel
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- snuf kardemom
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet alvast de (langwerpige) cakevorm in.
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. Zorg ervoor dat er geen klontjes zijn, gebruik als het nodig is een zeef.
- Meng alle natte ingrediënten met elkaar in een andere kom.
- Spatel vervolgens de twee delen door elkaar. Zorg ervoor dat je een glad beslag krijgt, zonder klontjes.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Zet de cake in het midden van de oven, zet de timer op 40 minuten.
- Prik na 40 minuten met een prikker in de cake, komt deze er droog uit, haal dan de cake vast uit de oven.
- Komt de prikker en nat/kleverig uit, laat de cake dan (voor minstens 5 minuutjes) in de oven.
- Laat de cake rusten en haal hem pas uit de vorm wanneer de cake grotendeels is afgekoeld.
De cake is heerlijk smeuïg maar wel droog vanbinnen en krokant van buiten! Laat je me weten of hij in de smaak viel?