Quiche; een hartige taart met eieren, spek en kaas. Niet het makkelijkste gerecht om te veganizen… of toch wel?
Kan ik eindelijk mijn groene vingers ontwikkelen.
Deze variant is namelijk bijzonder makkelijk te maken en doet qua smaak niet onder voor de standaard quiche met ei, room, spek, kaas en vaak nog meer kaas.
Afgelopen week was het nogal stil op mijn blog en Instagram pagina. Ik was namelijk druk met werk en verhuizen. Ik ben samen met mijn vriend verhuist naar een nieuw plekje, waar we heel fijn kunnen wonen. Een keuken met alles wat ik nodig heb, een grote eettafel én een tuintje voor onszelf. Kan ik eindelijk mijn groene vingers ontwikkelen.
De oven kon meteen getest worden met deze quiche. Beide helemaal goedgekeurd.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor het deeg:
- 300 gram bloem
- flinke snuf zout
- 100 ml olijfolie
- 100 ml koud water
Verzamel voor de vulling de volgende ingrediënten:
- 400 gram uitgelekte tofu (1 pak)
- 100 ml ongezoete amandelmelk (of een ander soort)
- 1 krop broccoli
- 1 bakje champignons (kastanje)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 handje pijnboompitjes
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl oregano
- peper en zout
- Eventueel: vegan strooikaas
Instructies
Maak de quiche als volgt:
- Maak het deeg door alle ingrediënten te mengen; kneed goed door.
- Rol het deeg uit en bekleed een ingevette ovenschaal/taartvorm met het deeg. Zet de vorm even in de koelkast.
- Verwarm de oven vast voor op 225 graden Celsius.
- Maak de tofu vulling; doe de tofu in een blender (of blend met staafmixer), voeg de kruiden en melk geleidelijk toe. Er ontstaat een romige massa.
- Snijd alle groenten in kleine stukjes en pers de knoflook. Verhit olie in een wokpan en wok de groenten tot deze beetgaar zijn (circa 5 min).
- Roer het tofumengsel door de groenten en haal de vorm uit koelkast. Vul de vorm met het groenten/tofu mengsel.
- Top de quiche af met pijnboompitjes en sprenkel er eventueel wat vegan kaas overheen.
- Bak de quiche 45 minuten in de oven; wanneer de pijnboompitjes te gekleurd raken kun je de quiche afdekken met bakpapier (of doe de pitjes er pas na 20 minuten op.
Wij aten de quiche met een frisse salade van tomaat en komkommer. Eet smakelijk!