Op zoek naar een lekkere, eiwitrijke, verantwoorde plantaardige snack voor tussendoor? Dan kom je al snel bij bliss balls uit.
Een bliss ball is eigenlijk niets meer dan een balletje gedraaid van een mix van ingrediënten. Meestal iets van granen, havermout, noten- of sesampasta en iets wat de smaak definieert. Ik heb in dit geval voor kokos gekozen, maar je kunt evengoed kiezen voor rozijnen, wortel, abrikoos of chocolade.
Ik kies ervoor de balletjes in te vriezen en dan als snack mee te nemen naar werk. Lekker en vullend bij een kopje thee of koffie.
De balletjes bevatten ieder 93 kcal,7g koolhydraten, 6g vet, 2g eiwit en 1,5g vezels. Niks mis mee dus!
Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten
No Verzamel de volgende ingrediënten:
- 50 gram havermout
- 50 gram dadels zonder pit
- 30 gram tahin (sesampasta)
- 20 gram cashewnoten
- 20 gram kokosolie
- 20 gram kokosrasp
Instructies
Maak de bliss balls als volgt:
- Zorg ervoor dat de kokosolie op kamertemperatuur is (verwarm indien nodig even kort). Doe alle ingrediënten, behalve de kokosrasp in een mixer en maal fijn tot een egaal deeg.
- Kneed met je handen 8 gelijke balletjes van het deeg. Wanneer je dit lastig vindt kun je het deeg ook wegen.
- Verdeel de kokosrasp over een bord en rol de balletjes erdoor. De kokosrasp blijft plakken.
- Laat de balletjes minimaal een uur in de koelkast afkoelen, dan worden ze iets harder.

Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.