Bij een beetje barbecue horen stokbroodjes met kruidenboter. Vaak had ik die stokbroodjes al op voordat de barbecue überhaupt aanstond. Guilty.
Nu zijn er inmiddels al vegan kruidenboters kant en klaar te vinden in de supermarkt (bijvoorbeeld bij de AH), maar die smaken toch echt niet zo goed als een zelfgemaakte variant. Ik maakte een kruidenboter met Flora gezouten boter. Deze ‘boter’ is niet alleen vegan, lactose- en zuivelvrij, maar ook vol, romig en heerlijk van smaak. Je kunt er mee bakken, smeren en koken.
De kruidenboter maakte ik met knoflook en verse kruiden uit mijn moeders moestuintje. Ik koos voor rozemarijn en salie, maar gebruik gerust ook andere kruiden als tijm, peterselie of oregano; allemaal lekker!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 100 gram gezouten Flora boter
- 6 blaadjes verse salie
- 2 takjes rozemarijn
- 1 teen knoflook
Instructies
Maak de kruidenboter als volgt:
- Laat de boter buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
- Pers de knoflook en snijd de kruiden fijn.
- Doe de boter in een kom en mix in circa 3 minuten met een mixer tot een luchtigere boter. Voeg de kruiden en knoflook toe en mix nogmaals circa 3 minuten.
- Je kunt de kruidenboter bewaren in de koelkast, haal voor het serveren uit de koelkast, zodat de kruidenboter op kamertemperatuur kan komen.
Enjoy! De vegan kruidenboter smaakt heerlijk op een toastje, stukje brood of cracker; je kunt er ook mee bakken.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik heel erg leuk vinden.