Dit plaatje zegt denk ik al genoeg toch? Een flinke bak nacho’s met kaas, guacomole, gehakt en tomatensalsa; dat alles natuurlijk helemaal vegan.
Hoe dit gerecht tot stand kwam? Dat is wel een geinig om te vertellen.
Tover ‘m op vrijdagavond op tafel na een lange werkdag of smul er later op de avond van voor de tv en je avond kan niet meer stuk. Een borrel met vrienden? Ook dan is dit een toprecept.
Hoe dit gerecht tot stand kwam? Dat is wel een geinig om te vertellen. Mijn vriend en ik craven ieder weekend naar chips, maar willen ook een lekker bord avondeten. En toen dachten we, hoe ideaal zou het zijn om die twee te combineren? En ta-da niet veel later stond de schaal met loaded nacho’s in de oven.
Ik kies er dit keer bewust voor om kant-en-klare ingrediënten te gebruiken (waardoor dit echt een super makkelijk gerecht is), je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de salsa en guacamole zelf te maken.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 zak tortilla chips (naturel)
- 180 gram plantaardig rulgehakt
- 1 pot tomatensalsa
- 100 gram guacamole
- 100 gram geraspte vegan kaas (Violife)
- 1 el chilisaus
Instructies
Maak de schaal als volgt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Doe de chips over een ovenschaal.
- Meng de halve pot tomatensalsa, de helft van de guacamole, helft van de vegan kaas en de chilisaus door elkaar in een kom.
- Verdeel het mengsel over de tortillachips en top tot slot af met de overige kaas, guacamole en tomatensalsa over de schaal.
- Bak de schaal gedurende 20 minuten in de oven totdat de chips lichtbruin gekleurd zijn en de kaas gesmolten is. De nacho’s smaken het allerlekkerst wanneer je ze zo uit de schaal eet.
Enjoy! 😀