Er is denk ik geen student die nog nooit pasta pesto heeft gegeten. In mijn studententijd (wow dat klinkt opeens als heel lang geleden) at ik het zeker een keer per week.
Had ik zin om culinair te doen kocht ik er een zakje rucola bij.
Niet alleen is het een simpel en goedkoop gerecht; het is vooral erg lekker! Voorheen maakte ik het altijd met kip en pesto uit een potje. Ik bakte de kip met wat groenten, roerde er vervolgens wat pesto doorheen en kookte pasta. Roer het allemaal door elkaar en klaar is je maaltijd!
Had ik zin om culinair te doen kocht ik er een zakje rucola bij. Inmiddels houd ik nog steeds van simpele, snelle maaltijden én pasta pesto met kip kan makkelijk op een vegan manier; zie hier mijn recept!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor de pesto:
- 2 tenen knoflook
- 50 gram basilicum (vers)
- 50 gram rucola
- 20 gram pijnboompitten
- 15 gram cashewnoten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel edelgistvlokken
- snuf peper en zout
Verzamel de volgende ingrediënten voor het pasta gerecht:
- 4 nestjes tagliatella (Jumbo-huismerk is vegan)
- 1 pak plantaardige kipstukjes (ik vind deze erg lekker)
- 1 (kleine) courgette
- 1/2 bakje champignons
- 1 rode ui
- 2 takjes met cherrytomaatjes
- 2 handjes rucola
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 1 el olie om in te bakken
- snuf peper en zout
Instructies
Maak de pesto als volgt:
- Doe de blaadjes basilicum en rucola samen met de olie en knoflook in een vijzel en stamp zo fijn als mogelijk.
- Voeg nu de cashewnoten, (geroosterde) pijnboompitjes en edelgistvlokken toe. Stamp opnieuw zo fijn als mogelijk.
- Indien je de pesto te grof vindt, doe het mengsel dan nog even kort in een mixer of mix met een staafmixer. Voeg naar wens peper en zout toe.
Maak nu de pasta:
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de groenten in kleine blokjes of schijfjes en snipper de ui.
- Fruit het uitje aan in een beetje olie. Voeg hier de kipstukjes aan toe. Bak even aan.
- Voeg nu alle groenten toe en roerbak dit circa 4 minuten.
- Voeg nu een eetlepel pesto toe en bak dit nog circa 1 minuut mee.
- Giet de pasta af; schep een portie op een bord of kom. Hierop schep je wat van het kip/groenten mengsel. Top het af met een eetlepel pesto en een handje rucola.
- Voeg naar wens peper en zout toe.
Je kunt dit recept uiteraard ook maken met kant-en klaar pesto. Hou je van truffel? Kies dan voor een olie met truffelaroma; past goed bij dit recept!