Pesto; je kunt er alle kanten mee op. Lekker op een broodje, in de pasta of in de soep. Originele pesto is met (Parmezaanse) kaas, tijd om te veganizen.
Dat hoeft helemaal niet moeilijk en duur te zijn. Waar je normaal 50 euro (tikkie overdreven) aan pijnboompitten nodig hebt, red je het in dit recept met twee eetlepels. De cashewnoten doen de rest van het werk.
De pesto kun je een paar dagen gebruiken/bewaren, mits je schoon bestek gebruikt en de pesto goed afgesloten gekoeld bewaard.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor de pesto:
- 2 handjes basilicum (= ongeveer een halve basilicumplant uit de supermarkt)
- 2 handjes verse spinazie
- 2 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepel cashewnoten
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel water
- snuf peper en zout
Instructies
Maak de pesto als volgt:
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
- Doe de blaadjes basilicum en spinazie samen met de olie en knoflook in een vijzel en stamp zo fijn als mogelijk.
- Voeg nu de cashewnoten, (geroosterde) pijnboompitten, citroensap en water toe. Stamp opnieuw zo fijn als mogelijk.
- Indien je de pesto te grof vindt, doe het mengsel dan nog even kort in een mixer of mix met een staafmixer. Voeg naar wens peper en zout toe. Serveer de pesto met wat geroosterde pijnboompitjes en basilicumblaadjes.

Deel jouw resultaat!
Ga jij een van de recepten maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture.