Dit sint is weer in het land! Ieder jaar was het weer een strijd om van de kruidnoten af te blijven, dit jaar gaat het een stuk makkelijker, ik weet namelijk niet altijd of ze vegan zijn.
Ja alles kan met pindakaas, dus ook kruidnoten. 😉
Maar het helemaal aan me voorbij laten gaan wil ik ook niet, dus ik maakte mijn eigen kruidnoten. Super simpel en heel lekker! Als extra variatie maakte ik ook een versie met pindakaas. Ja alles kan met pindakaas, dus ook kruidnoten.
Krijg je over een halfuur al bezoek; nog net genoeg tijd om deze kruidnoten te bakken!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 150 gram patentbloem
- 50 gram plantaardige bakboter (of kokosvet)
- 50 ml plantaardige melk
- 60 gram bastaardsuiker (bruine)
- 3 el speculaaskruiden
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 el pindakaas (met stukjes noot)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het rooster/bakplaat met bakpapier.
- Mix in een kom alle droge ingrediënten met elkaar.
- Mix in een andere kom alle natte ingrediënten met elkaar.
- Voeg nu geleidelijk de natte ingrediënten toe aan de droge mix. Kneed dit met je handen tot een vast, klontvrij beslag.
- Rol nu balletjes (ter grootte van een knikker) van het beslag.
- Indien je de pindakaas-variant wil proberen, voeg dan, wanneer je halverwege het rollen bent, de pindakaas toe aan het deeg. Ga verder met het rollen van de balletjes.
- Plaats de balletjes (om en om) op het bakpapier.
- Bak de kruidnoten 10-15 minuten in de oven (het kan opeens hard gaan, dus controleer iedere 5 minuten).
Laat de kruidnootjes minimaal 5 minuten afkoelen.
Variatietip: smelt pure chocolade en dompel de kruidnootjes hierin.