Ken je Libanees brood? Ongerezen brood, dat klinkt wellicht niet heel smakelijk, maar dat is het zeker wel! Door de neutrale smaak van dit brood kun je er van alles mee maken.
Lekker om te eten en leuk om te maken!
Ik, of beter gezegd mijn vriend, maakte er heerlijke pizza’s van. Pizza is always a good idea. De bodem is crispy, de vulling zacht, romig en smaakvol. Je kunt de bodem beleggen met alles wat je lekker vindt of je volgt dit recept.
Wil je dit recept volgen dan adviseer ik je boodschappen te doen bij de Albert Heijn, dan weet je zeker dat je de Violife Greek cheese en Vivera gyrosreepjes kunt kopen. Mijn inspiratie voor deze pizza is de bekende pizza gyros, natuurlijk inclusief de knoflooksaus. Lekker om te eten en leuk om te maken!
Lees verder voor het recept.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor de pizza’s:
- 4 Libanese broden
- 1 pak gyros (Vivera, 175 gram)
- 100 gram Violife Greek cheese
- 1 blik artisjokharten
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- 2 handjes rucola
- 4 champignons
- 1/4 courgette
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el Italiaanse kruiden
- snuf peper en zout
Verzamel voor knoflookdressing:
- 2 tenen knoflook
- 2 el sojayoghurt (ongezoet)
- 1 el vegan mayonaise (Remia)
- 1 tl citroensap
- snuf peper
Instructies
Maak de pizza’s als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de champignons, tomaat en courgette in kleine stukjes, snipper de ui, pers de knoflook en halveer de artisjokharten.
- Roer de Italiaanse kruiden en knoflookpulp door de tomatenpuree en verdeel dit over het midden van de Libanese broden.
- Verdeel ook de groenten en brokkel de vegan Greek Cheese over de broden. Voeg naar wens peper en zout toe.
- Bak de pizza’s circa 15 minuten in de oven. Voel na 15 minuten aan de bodem, wanneer deze nog niet krokant is bak de pizza’s wat langer.
- Maak de knoflookdressing. Pers de knoflooktenen en meng ze met de sojayoghurt, mayonaise, citroensap en peper.
- Serveer de pizza’s met ieder een half handje rucola en de knoflookdressing.
Eet smakelijk! Niet zo’n fan van artisjok? Dit kun je ook weglaten, de pizza’s zijn dan nog steeds verrukkelijk.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel erg leuk vinden.