Pannenkoeken als ontbijt is toch wel ultiem of niet? Ik maak ze meestal in het weekend, maar sinds ik eiwitrijke pannenkoeken kan bakken maak ik ze gerust ook doordeweeks.
Ik neem ze mee naar werk (hallo jaloerse collega’s) en eet ze met sojakwark en rood fruit of met ‘superfoods’. Met supergoods doel ik op chiazaad, moerbeien en hennepzaad, allemaal te koop bij Allnuts.
Ik gebruik Ghost eiwitpoeder (ik vind dit echt by-far de lekkerste eiwitpoeders), in dit recept gebruik ik de smaak Pancake batter, hoe toepasselijk.
Het liefst bak ik er op zondag een aantal zodat ik er zowel zondag als maandag van kan eten. Door het zoete eiwitpoeder wordt de pannenkoek vrij zoet, ik raad dan ook af om er een hartige pannenkoek van te maken.
Ik gebruik Ghost eiwitpoeder (ik vind dit echt by-far de lekkerste eiwitpoeders), in dit recept gebruik ik de smaak Pancake batter, hoe toepasselijk.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten (voor 4 pannenkoeken):
- 50 gram havermeel (= gemalen havermout)
- 35 gram vegan eiwitpoeder
- 200 ml plantaardige drink (ik gebruik sojadrink)
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 eetlepel appelazijn
- bakboter/olie om in te bakken
Verzamel voor de toppings (voor 1 portie = 2 pannenkoeken):
- 2 eetlepels sojakwark
- 1 eetlepel moerbeien
- 1 eetlepel chaizaad
- 1/2 banaan
- scheutje agavesiroop
Instructies
Maak de pannenkoeken als volgt:
- Vermaal (indien nodig) de havermout in de blender tot havermeel.
- Voeg het eiwitpoeder en de plantaardige drank toe en roer goed door met een garde.
- Mix in een apart glas de appelazijn met het bakpoeder; dit gaat schuimen.
- Giet het mengsel bij het beslag en roer nog een keer door.
- Zet een koekenpan(netje) op het vuur; laat deze heet worden. Voeg een beetje bakboter toe aan de pan en daarna een grote eetlepel beslag.
- Je kunt het pannenkoekje draaien wanneer je deze los in de pan kunt bewegen. Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide zijden (telkens in wat bakboter).
- Rol de pannenkoeken op en serveer met de toppings.

Geniet ervan! Als je de pannenkoeken wil bewaren, doe dit dan in een afgesloten bakje.