De Sint is in het land! De magische intocht zag er dit jaar iets anders uit dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken.
Het is een mini-appelaartje met speculaaskruiden en krokante kruidnootjes.
Tijd voor cadeautjes, gezelligheid en een hoop lekkers. De kruidnoten en chocoladeletters liggen steeds eerder in de winkels en tegen de tijd dat het 5 december is zijn we ze al bijna beu.
Ik bedacht daarom een heerlijk sinterklaas gebakje. Het is een mini-appelaartje met speculaaskruiden en krokante kruidnootjes. Best of both worlds.
Dit recept is geschikt voor 6 mini-taartjes. Lekker met een beetje poedersuiker of een goeie dot slagroom. Zeker weten dat ze binnen no-time op zijn.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor het taartdeeg:
- 150 gram tarwebloem
- 100g vloeibare bakboter
- 50 gram kristalsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillearoma
- 1 tl speculaaskruiden
- 2 el plantaardige melk (ik gebruikte soja)
- een snuf zout
Verzamel de volgende ingrediënten voor de appelvulling:
- 2 middelgrote appels
- 2 el gewelde rozijnen
- 1 el tarwebloem
- 1 tl citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl kaneel
Verzamel de volgende ingrediënten voor de kruidnootjes(topping):
- 80 gram tarwebloem
- 30 gram vloeibare bakboter
- 25 gram bruine basterdsuiker
- 1 el plantaardige melk (ik gebruikte soja)
- 1 el speculaaskruiden
- snuf zout
Instructies
Maak de mini-appeltaartjes als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet een ingevette muffinbakvorm klaar.
- Zeef de bloem in een kom en voeg alle droge ingrediënten toe.
- Meng in een andere kom de natte ingrediënten en voeg hieraan de droge ingrediënten toe. Kneed met je handen totdat alles goed gemengd is. Kneed tot een bal en laat even afkoelen in de koelkast.
- Schil ondertussen de appels en snijd in kleine stukjes. Voeg hieraan alle overige ingrediënten toe en hussel goed door elkaar.
- Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit. Verdeel in 6 gelijke stukken en bedek de ingevette vormpjes met het deeg. Doe in iedere vorm het appelmengsel, vul tot de rand.
- Bak de mini-appeltaartjes circa 30 minuten in het midden van oven.
Maak ondertussen de kruidnootjes.
- Zeef de bloem in een kom en voeg alle droge ingrediënten toe.
- Meng in een andere kom de natte ingrediënten en voeg hieraan de droge ingrediënten toe. Kneed met je handen totdat alles goed gemengd is.
- Rol kleine, gelijke balletjes van het deeg en verdeel op een stuk bakpapier. Druk de balletjes een beetje plat.
- Bak de kruidnootjes (tegelijkertijd met de taartjes) circa 10 minuten in de oven.
- Haal de taartjes en kruidnootjes uit de oven, verdeel de kruidnootjes over de taartjes en laat even afkoelen, dan worden de kruidnootjes knapperig.

Enjoy! Hopelijk maken de taartjes het sinterklaasfeest nóg gezelliger. 😉