Voor de benaming van deze brownies moet je niet bij mij zijn; ik zag ze voorbij komen op TikTok en daar heten ze toch echt slutty brownies.
Ik begrijp wel waar het vandaan komt; ze zijn namelijk over the top, makkelijk om te maken, veel en té lekker. Geregeld verschijnen er ‘healthy’ baksels op mijn blog. Zoals deze cookie dough balletjes van kikkererwten.
Zo wordt deze brownie een ideale last-minute treat!
Maar deze brownies bestaande uit een koeklaag, dubble stuffed oreokoekjes, gevulde lotus speculooskoekjes en brownie is gewoon machtig, vol, vet en lekker. Laat ik voor mezelf spreken: het soort food waar ik naar crave wanneer ik ongesteld ben.
Wil je perfecte, gelijke stukken? Ik kwam deze bakvorm online tegen en wilde ik toch even tippen. Super handig!
Op TikTok zag ik alleen niet-vegan varianten voorbijkomen en dus besloot ik zelf een recept te bedenken. Om het makkelijk te houden gebruik ik de vegan bakmix voor choco brownies van Dr. Oetker. De oreo’s en lotus koekjes zijn kant-en-klaar, dus je hoeft alleen het koekjesdeeg zelf te maken. Mocht je willen kun je dit al eerder maken (en invriezen); dan zijn al je ingrediënten kant-en-klaar. Zo wordt deze brownie een ideale last-minute treat!
Scroll snel verder voor het recept.


Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 vegan choco bakmix van Dr. Oetker
- 1 rol oreo’s dubble stuffed
- 1 rol lotus gevulde speculoos koekjes
- 150 gram bloem
- 150 gram plantaardige boter (ik gebruikte Wajang) (waarvan 50g voor de browniemix)
- 50 gram kirstalsuiker
- 15 ml plantaardige melk (ik gebruikte sojamelk)
- snuf zout
- 3 blokjes pure chocolade
- 100 ml water (voor de browniemix)
Instructies
Maak de brownie als volgt:
- Maak eerst het koekjesdeeg. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is (of verwarm heel even kort in de magnetron). Houd 50g boter apart voor de browniemix.
- Voeg de suiker, snuf zout en de melk toe aan de boter en meng tot een egaal mengsel.
- Zeef nu de bloem bij het mengsel en kneed met je handen tot een vast deeg.
- Hak de chocolade in stukjes (mag wat ongelijk zijn) en voeg toe aan het deeg. Kneed nog even kort door (niet te lang want dan smelt de chocolade). Wikkel het deeg in folie en laat 1 uur rusten in de koelkast of 30 minuten in de vriezer.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en zet een brownie bakvorm klaar (ik raad aan een iets grotere vorm te gebruiken dan het kartonnen bakje uit het pak van de browniemix).
- Maak de browniemix volgens de bereiding op het pak (water en boter toevoegen en mixen).
- Neem het koekjesdeeg uit de vriezer/koelkast en verdeel het gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Druk het deeg plat met een spatel of je vingers. Verdeel hierover de lotus koekjes. Top af met de helft van het browniebeslag. Verdeel hierover de oreo’s en top weer af met browniebeslag, strijk het geheel glad met een spatel.
- Bak de brownie voor circa 45 minuten in het midden van de oven. Laat de brownie afkoelen en snijd hem dan in stukken, zodat je de laagjes kunt zien.
Enjoy! Je kunt de brownie ook invriezen en later opeten.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk!