Vegan wat?! Hoe dan? Ja dat vroeg ik me ook af. Plantaardige bacon, het bestaat. Je kunt het heel makkelijk zelf maken.
En nee, ik heb dit niet zelf bedacht of uitgevonden. Ik zag deze recepten al voorbij komen bij andere bloggers, onder andere bij ‘wat eet je dan wel‘.
Ik vind het altijd een uitdaging om bestaande recepten naar mijn smaak te maken.
Ik vind het altijd een uitdaging om bestaande recepten naar mijn smaak te maken. Te finetunen totdat het helemaal is zoals ik het graag eet.
Weet wel; verwacht geen zompige, kleffe vleesbacon, want dat is dit niet. Maar de crunch en smokey smaak heeft het zeker wel! Ik at het op boterham met humus en dat was heel lekker.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 3 rijstvellen
- 1 tl vloeibaar rookaroma
- 1 tl sojasaus
- 1 tl barbecuesaus

Instructies
Maak de bacon als volgt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet een bakplaat/rooster klaar bekleed met bakpapier.
- Knip de rijstvellen in gelijke repen (circa 2 cm breed).
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en zet een kom met koud water klaar.
- Maak de marinade door de overige ingrediënten met elkaar te mengen.
- Dompel twee repen rijstvel kort in het water en plak tegen elkaar. Herhaal dit totdat alle repen op zijn.
- Besmeer beide zijden met de marinade. Bak 5 minuten op de ene zijde, draai om en bak nogmaals 5 minuten op de andere zijde. Let wel goed op; de repen kunnen snel verbranden.
- Laat de repen even afkoelen voor extra crunch.

Enjoy! Je kunt de repen ook lekker door een pasta eten of verkruimel in een BLT salade. YUM.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik leuk vinden!